Limba română, întrebare adresată de ToxicShadows10, 8 ani în urmă

In camera preceptorului mai avea lumina si el umba in coace si-n colo agitat si obosit citise toata seara pana catre miezul noltii. Tanarul domn Homburger nu era ceea ce parea sau ceea ce dorea el sa para. Nu era un cugetator n-a vea nici macar ce gandire stiintifica. Dar in unele privinte era inzestrat si in plus era tanar. Si cum in firea lui nu exista dominanta imperativa si inevitabila nu putea duce lipsa de idealuri." (Luna lui cuptor-H. Hesse)

5. Redacteaza un text dw4-5 randuri in care sa prezinti alte posibile insusiri ale preceptorului Homburger. In compunerea ta vei utiliza: 3 predicate verbale, doua predicate verbale si doua predicative.
REPEDE VA ROG FRUMOS​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de tardboy1990
2

Răspuns:

Paroxismul emotiilor sale era de multe ori urmat de o oftare sonora memorabila,un sunet adanc ca de mustrare ca se lasase din nou dus pe valurile gandurilor si apoi se aseza bățos pe scaunul gri de frasin. In situatii care necesitau expertiza lui rapida se dovedea de o eficacitate si vivacitate extraordinara care n-ar fii reiesit nicicand din figura lui slabuta si constitutia lui aparent fragila.El era fara dar si poate un om interesant.

Daca nu e bine imi poti te rog explica mai bine in comentarii caci sincer sa fiu nu prea am inteles ce trebuie sa folosesc in compunere sau in descrierea asta,ai scris de doua ori predicate verbale.

Alte întrebări interesante