Alte limbi străine, întrebare adresată de oxanasipetrica, 9 ani în urmă

In ce consta secretul fericirii (eseu)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mihaelaileana18
18
 De multe ori auzim cuvantul fericire. Daca ar fi sa dam o definitie am putea spune ca fericirea reprezinta sentimentul prin care o persoana sau un anumit grup dobandesc o stare de visare. Fericirea se manifeste zilnic si ea provine atat din gesturi mici cat si din elemente si evenimente importatnte.
  Secretul fericirii este relativ si depinde de fiecare dintre noi. De exemplu, un copil este fericit atunci cand primeste o jucarie noua sau cand isi face un nou prieten, in timp ce, din nefericire persoanele adulte sunt uneori mult prea stresate pentru a se bucura de aceste aspecte marunte, aparent banale, dar cu o semnificatie profunda in sufletul nostru, iar la ei fericirea consta intr-o slujba noua sau cine stie ce.
     Persoanele percep cuvantul fericire in mai multe moduri si acest sentiment se afla in stransa concordanta cu amintirile placute sau cu evenimentele marcante din viata noastra, care ne definitizeza si reprezinta elementele care ne fac sa ne ridicam si sa trecem peste momentele grele, care ni se ivesc ireprosabil si inplacabil pe parcursul vietii.
     Persoanal, consider ca fericirea provine din lucruri marunte, cum ar fi o zi senina, sau o plimbare cu prietenii, lucruri care ne fac sa zambim fara a fi prea pretentiosi si fara a astepta cine stie ce obiecte sau excursii.   
    Indubidabil, este necesar sa stim sa ne bucuram de viata, sa traim fiecare moment la intensitate maxima si cum spune si un proverb  "Un mare obstacol in calea fericirii consta in a te astepta la o prea mare fericire",.

oxanasipetrica: multumesc mult
rgrgrg: Rericirea este o floare rara. Si asa este. Dar nu pentru ca ea ar fi unica in lume, ci pentru ca depinde de fiecare din noi cum stie s-o culeaga. Florile cele mai scumpe nu sunt acelea cumparate de la magazin, ci acelea pentru care trebuie sa te apleci ca sa le culegi. Omul fericit este acela care traieste in armonie cu lucrurile sau isi accepta in intregime destinul. “Fericirea e să ştii să îţi doreşti ceea ce ai deja.” Sf. Augustin “Fericirea socot că e undeva, deasupra omenescului, cu toate c
Alte întrebări interesante