Limba română, întrebare adresată de amanea409p5l1yc, 8 ani în urmă

În ce măsură crezi că fiecare membru al unei familii ar trebui să își asume un rol ,responsabilitate ? Scrie răspunsul tău într-un text de 90 -100 de cuvinte .

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de marcela16
215
Fiecare membru în parte trebuie sa se implice în buna funcționare a unei familii , fie ca este vorba de mamă, tată sau fiu . Intr-o familie rolurile sunt împărțite în așa fel încât sa nu existe probleme de orice gen, cum ar fi : mama se ocupă de lucrurile casnice, tatăl se ocupa de lucrurile care aparțin unui bărbat iar fiul încearcă sa-si ajute ambii părinți . Sunt lucruri firești intr-o familie pentru că fiecare membru are o responsabilitate din momentul în care au hotărât sa întemeieze o familie. Responsabilitățile nu pot fi preluate doar de mama sau doar de bărbat.
Răspuns de molena3
100
Fiecare membru al unei familii trebuie sa își asume un rol pentru bunul mers al lucrurilor sau treburilor .Părinții au rolul de a munci și de a asigura copiilor tot ce au nevoie . Ei trebuie sa își educe copii și sa îi învețe numai lucruri bune .Mamele au rolul cel mai important în familii și sunt cele care muncesc la serviciu dar și acasă în aceiași masura pentru ca au cea mai mare responsabilitate fata de casa și de felul cum arata ea dar și fata de copii și de nevoile lor .Tatăl este cel care și el se ocupa cam în aceiași masura ca și mama de aceleași lucruri dar el are alte atribuții diferite de cele ale mamei. Copiii au rolul de a fi mândria părinților și pentru asta ei trebuie sa îi asculte și sa îi ajute pe aceștia .Responsabilitatea lor este sa meargă la scoala și sa învețe.
Alte întrebări interesante