în desenul alăturat,
[PR] =[MR], m(<PQR) = m(<MTR) = 90°
Demonstrați că [PO]=[MT]
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
10
PT intersectat MQ ={R}, rezultă m(PRQ)=m(MRT) (unghiuri opuse la vârf)
Triunghiurile PRQ = MRT : -PR=MR
-m(PRQ)=m(MRT)
-m(PQR)=m(MTR)=90°
Conform cazului de congruență a triunghiulilor dreptunghice I.U(ipotenuză-unghi), rezultă
-PQ=MT
-QR=TR
-QPR=TMR
Alte întrebări interesante
Fizică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă