Matematică, întrebare adresată de anisoaracandrea, 9 ani în urmă

In magazinul oficial al echipei Real Madrid, un echipament imprimat cu numele lui Ronaldo si cu numarul 7, precum cel purtat de acesta pe teren, costa in total 135 euro si este format din tricou, pantalon si jampiere. Daca 1 euro = 4,5 lei, cate luni trebuie sa stranga un adolescent alocatia de 84 le/luna, fara a cheltui nimic din ea, pentru a putea achizitiona un echipament? (Dau coroana)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de HawkEyed
65
135 x 4,5 = 607,8 lei  costa echipamentul in lei 

607,8 : 84 = 7,23 

84 x 8 = 672 lei strange in 8 luni , deci  adolescentul trebuie sa stranga alocatia de 84 lei/luna timp de 8 luni 



albatran: dac este atat de manipulabil incat sa dea banii pe 8 luni sa imbogateasca un club deja hiper bogat si strain, asa ii trebuie..va fi un bun scla... cetatean european!
HawkEyed: :)) fiecare face ce doreste
albatran: mie imi displace atade mult ideea incat nu rezolv problema desi are 19 puncte mai e timpde o rezolvare si am si
albatran: gresit ..fiecare manipulat face ce dorete celce il manipuleaza..dece sa nu isi ia mai ieftin, unul cu Gica hagi sau..Alibec??;)))??
anisoaracandrea: gm,l xds
albatran: iar copiii mici sunt mai usor de manipulat...oricum de acum incolo ce |"probleme" gasesc cu reclame comerciale pe faţă (magazin, locatie, pret produs) si care incurajeaz copiii romani sa isi cheltuie alocatia platita de noi contribuabilii , ca sa faca pe cei mega bogati si mai hiper bogati (Real Madrid, oficial al casei regale Spaniole, e club multi sutimilionar) nu le mai las
Alte întrebări interesante