Studii sociale, întrebare adresată de saucyandreea, 8 ani în urmă

În maxim o pagină, evidențiați, așa cum credeți voi, din unghiuri diferite, rolul banilor și importanța lor în viața voastră.
plzz imi trebuie urgent! dau coroana!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de cosminanou2019
2

Răspuns:

Nu există o putere mai mare în lumea modernă decât banii. Banii declanșează războaie și asigură bunăstarea unor țări și regiuni întregi. Majoritatea covârșitoare a infracțiunilor sunt comise din cauza banilor sau cu utilizarea banilor. Și, în același timp, datorită banilor, oamenii creează cele mai mari invenții, realizează fapte, descoperă noi ținuturi și cuceresc noi lumi.

Banii sunt organizați de societatea modernă și de stat. Viața oamenilor moderni, a statelor și a întregii comunități mondiale este subordonată banilor.

Banii sunt o realizare remarcabilă a umanității. Au creat civilizația modernă. Fără bani, o persoană s-ar mai îmbrăca în piei de animale și, ca forță de muncă, ar folosi animale sau felul lor, transformate în sclavi.

Cum ar putea o persoană să meargă în spațiu, să creeze inteligență artificială și alte minuni ale civilizației moderne, dacă nu ar exista bani?

Două dintre cele mai mari invenții ale omului au creat civilizația modernă. Primul este scrisul, care a selectat omul din lumea animală și a creat posibilitatea de a acumula experiență și cunoștințe și de a le transfera descendenților și altor oameni fără contact uman direct. Al doilea este banul. Banii au creat posibilitatea de a gestiona activitățile unei persoane și ale societății în ceea ce privește asigurarea beneficiilor acestora fără influență directă a oamenilor unul asupra celuilalt.

Rolul banilor în istorie a crescut constant, iar acum civilizația noastră a ajuns într-un stat în care valoarea sa a devenit total decisivă. Cu o sută, chiar cincizeci de ani în urmă, existau mari comunități umane care nu știau bani sau îi foloseau în viața de zi cu zi într-un mod extrem de limitat. Sfârșitul secolului al XX-lea este o eră de „bani” completă și totală a întregii comunități umane. În lumea modernă, o persoană nu se poate descurca fără bani, precum și fără apă, aer și mâncare. În societatea actuală, o persoană care nu are bani este literalmente sortită morții și în cel mai scurt timp posibil. Poate să se plimbe în jurul unui oraș plin de magazine alimentare și să moară de foame dacă nu are bani.Știm bine din propria noastră experiență cum mecanismul vieții sociale și economice este distrus atunci când sistemul monetar este supărat. Consecința acestui fapt a fost criza generală a țării, care a acoperit stadiul economic, social, juridic și alte sfere ale vieții.

Banii pentru noi sunt o modalitate de a ne exprima aspirațiile, de a ne îndeplini obligațiile, de a ne răzbuna și de a ne răzbuna. Puterea secretă a banilor ne leagă pe toți - frați și surori, tineri și bătrâni - de legăturile iubirii și invidiei, mila și furia.

Banii nu lasă pe nimeni indiferent. Unii sunt convinși că, dacă ar avea mai mulți bani, viața lor ar fi mult mai bună și ar putea găsi fericirea. Alții, care au mulți bani, par a fi preocupați în mod constant de cum să obțineți mai mulți bani, cum să-i cheltuiți și să nu-i pierdeți. Banii nu lasă pe nimeni indiferent și cu greu găsești o persoană care să fie mulțumită de câți bani are și cum îi folosește.Săracii au preocupări foarte diferite decât cei bogați, dar conflictele familiale generate de bani sunt adesea foarte asemănătoare în diferite niveluri socio-economice. Pentru majoritatea dintre noi, banii sunt atât de adânc împletiți în viețile noastre, încât problemele asociate cu aceștia ne afectează sănătatea, relațiile intime și relațiile cu copiii și părinții. Aceasta este o problemă care este întotdeauna cu noi.

Banii nu sunt doar numerar care ne permite să achiziționăm diferite lucruri. Cu bani, puteți cumpăra educație, sănătate, siguranță. Puteți câștiga timp pentru a vă bucura de frumusețe, artă, companie de prieteni, aventură. Cu bani, îi ajutăm pe cei pe care îi iubim și le oferim copiilor noștri mai multe oportunități. Având bani, puteți cumpăra bunuri și servicii sau puteți salva o astfel de oportunitate pentru viitor sau pentru descendenții voștri. Banii sunt un instrument de justiție cu care reparăm prejudiciile aduse altora. Distribuția echitabilă a banilor în familie și în societate asigură șanse egale pentru toți. Banii pot servi drept simbol al tot ceea ce este bun în viață: bogăție materială, educație, sănătate, frumusețe, divertisment, dragoste și dreptate.


saucyandreea: multumesc!
Alte întrebări interesante