În opinia mea, opera ,,Hora Mea", de Vasile Alecsandri este un imn, specie a genului liric, în versuri, în care este exprimată în mod solemn prețuirea față de divinitate, de eroi, de o personalitate, de o idee sau față de un eveniment deosebit.
În primul rând, apar mărci lexico - gramaticale ale prezenței eului liric: verbe la persoana I: …..( exemple) și forme pronominale la persoana I: … (exemple) ale relației eu liric – interlocutor ….(exemple), iar poetul creează imagini artistice vizuale ….(exemple), auditive ….(exemple), olfactive………… (exemple), cu ajutorul figurilor de stil: ……(numirea a 3-4 figuri de stil , ilustrate cu ajutorul citatelor).
În al doilea rând, se remarcă tonalitatea solemnă a demersului liric, prezența invocației …. (citat) și exprimarea sentimentelor de admirație și de prețuire față de ……(față de cine sau ce sunt exprimate aceste sentimente): …….(construcții care să sugereze prezența acestor sentimente). În plus, este vorba despre un text în versuri, cu o structură …. , rimă …….., ritm……. și măsură …………..
În concluzie, trăsăturile prezentate mai sus justifică încadrarea textului suport în specia imnului.
C4ROL:
Dau coroana
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
cer frumos, cântecul horei, mirosul mâncării, epitet metafora personificare enumerare, de oamenii din hora, strofica, încrucișată, ritm trohaic și măsura de 8-11 silabe pe vers!
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Chimie,
9 ani în urmă