Matematică, întrebare adresată de abi0, 8 ani în urmă

In paralelipipedul dreptunghi ALGEBRIC pozitia dreptei RG fata de planul (ALI) este......
Va rog sa imi dati si rezolvare!
Ofer coroana! Multumesc Anticipat!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
3

Răspuns:

Aici e putin mai mult de scris si sper ca o sa intelegi rezolvarea care ti-am dat-o, aici iti scriu rezolvarea cum am rezolvat si eu acest exercitiu pentru ca l-am avut si ei ca tema.

bănuiesc că ai desenat figura şi vezi dreptele faţă de planele din enunt. Punctele ALGE se află notate de mine la baza paralelipipedului, adica jos, iar BRIC se află deasupra, adică B se află deasupra lui A, R deasupra lui L, I deasupra lui G şi C deasupra lui E.

Presupunem că ne referim la planul infinit definit UNIC de punctele A, L, şi I.

Din figură, se observă că dreapta AG are un singur punct comun cu planul ALI, adică punctul G.

Din figură, se observă că dreapta LI este inclusă în planul ALI.

Din figură, observăm că dreapta RG are un singur punct comun cu planul ALI, adică punctul de intersecţie dintre dreapra RG şi LI.

Din figură, observăm că dreapta EG NU ARE NICIUN PUNCT COMUN cu planul ALI (este paralelă cu planul ALI), pentru că EG || AL.

Din figură, se observă că dreapta BR NU ARE NICIUN PUNCT CMUN cu planul ALI (este paralelă cu planul ALI), pentru că BR || AL.

Din figură, se observă că dreapta MN este linie mijlocie în triunghiul CRA, deci este paralelă cu CA, care este paralelă cu IL, adică NU ARE NICIUN PUNCT COMUN cu planul ALI (este paralelă cu planul ALI).

Succese!

Alte întrebări interesante