Limba română, întrebare adresată de georgeciocan2, 8 ani în urmă

În primul rând, am nevoie cât mai rapid posibil de o compunere în conformitate cu cerința de la partea a 3-a. În al doilea rând, am nevoie de o a doua compunere, tot cât se poate de repede, pentru următoarea partea a 3-a. Îmi doresc compuneri cât mai elevate, complexe şi consistente. Mulțumesc anticipat!

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de suntdoarunvis
1

                                            Trei fapte bune

     

           Îmi place să îndeplinesc fapte bune. Cel mai mult îmi place să ajut persoanele care nu se pot descurca singure.

         Prima faptă bună pe care vreau să o îndeplinesc este ajutarea unui om bătrân sau a unei persoane dezabilități, deoarece ei merită tot ajutorul nostru.  Sunt multe persoane de genul acesta care ne pot fi modele în viața cu toate că nu sunt perfect sănătoși.

           A doua faptă bună pe care eu mi-aș dori să o fac este să ajut animalele lovite sau singure. În această lume sunt multe animale care sunt lovite, care nu au ce mânca, ce bea, nu au un adăpost al lor și sunt multe cățelușe, pisicuțe, păsări etc.care sunt nevoite să dea viață altor suflete nevionvate într-un mediu poluat de răutate. Mi-ar place să ajut toate aceste animăluțe să treăiască într-un mediu mai bun să fie ocrotie și ajutate precum și ei le sunt loiali stăpânilor.

            A treia faptă pe care mi-o doresc să o îndeplinesc este curățarea mediului înconjurător. Fiecare ființă își dorește să trăiască într-un mediu curat, cu un aer proaspăt și fără deșeuri aruncate la întâmplare. Această faptă nu poate fi creată doar de o persoană, este nevoie de un grup întreg ca să convingă o întreagă planetă de necesitatea curățeniei în viața lor.

            Sunt multe fapte bune pe care aș vrea să le-ndeplinesc în această viață, dar cele enumerate mai sus sunt principalele dorințe ale mele.

                                     La vorbă cu sentimentele

             Lumea în care locuiesc este plină de mistere, astăzi am descoperit un tărâm necunoscut al sentimentelor.

             Până azi nu știam cum arată un sentiment. Ele sunt defapt niște fenomene, niște ființe din natura. M-am împrienit cu două sentimente cu o lacrimă și cu un semn al întrebării Lacrima era de fapt tristețea, sentimentul pe care îl simnt dese ori. Mi-a spus despre el, de unde vine. De fapt el vine din interiorul nostru. El apare din cauza nesiguranței, un semn al întrbării. Din cauza faptului că noi nu suntem siguri pe puterile noastre și ne este frică să încercăm lucruri noi, deoarece frica eșecului ne cuprine strâns. noi devenim triști pe acest lucru.

              Tristețea și nesiguranța mi-au explicat că sunt niște emoții destul de dăunătoare care trebuie controlate prin înfrângerea temeri de eșec. Trebuie să trăim pe morala „Eșecul este un adevărat suucces!” Trebuie să încercăm fiecare lucru pe care ni-l punem în minte fără a ne gândi la un viitor eșuat. În felul acesta emoțiile dăunătoare vor fi controlate, iar noi vom putea deveni mai siguri pe noi.

               Am vrut să mai rămân în acea lume, în acel paradis în care eșecul este un succes, dar nu am putut.  Am ales să îmi fac propria lumea un succes și să nu mă mai tem de eșec.


georgeciocan2: Mulțumesc enorm! Niste compuneri superbe, m-ai ajutat mult.
suntdoarunvis: Cu plăcere!
Alte întrebări interesante