Limba română, întrebare adresată de dariecristian, 9 ani în urmă

În primul text, mama îi explica fetiței “iarăși ce importante sunt cărțile în viața omului “. Într-o
compunere de 10-15 rânduri, exprimă-ți opinia despre importanța lecturii.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de maria19
5
In opinia mea, lectura este foarte importanta in viata unui om, deoarece aceasta ii poate construi caracterul,dar si sa il ajute foarte mult in viata. Sustin aceasta parere,fiindca o carte intotdeauna are o invatatura sau surprinde multe lucruri interesante si utile pentru viitor. Lecturand, adolescentul isi poate dezvolta, de asemenea, si vocabularul, urmand ca acesta sa se poata exprima mult mai usor si coerent. In concluzie, eu cred ca lectura este un mod foarte relaxant de petrecere a timpului, dar si foarte utila pentru viata.
Răspuns de PAlexandra
3
       Lectura ne completeaza...
       Fara ea un om, fie ca-si da seama,fie ca nu, simte un gol inauntru  si daca nu citeste la timp golul va creste formand un regret. Omul care nu citeste regreta mult, dar nu mai are rost daca nu umpli golul la timp, daca nu citesti, daca nu recuperezi toate lecturile copilariei, adolescentei, maturitatii, batranetii pierdute, nu vei umple niciodata golul, regretul...
     Mie imi este MILA, intr-un fel, de un om matur pe care il intrebi daca a citit "Amintiri din copilarie" si spune ca nu atunci zici bine si il intrebi de orice lectura pe care a citit-o, dar el spune ca n-a citit nimic,in locul lui mi-ar fi fost rusine.
      In concluzie un om fara lectura e ca un copil fara copilarie...
Alte întrebări interesante