Fizică, întrebare adresată de rogovic, 9 ani în urmă

In sistemul reprezentat in figura de mai jos scripetii sunt ideali, firele sunt inextensibile si cu masa neglijabila, iar corpurile au masele m1=2kg si
m2=3kg.Aflati acceleratiile corpurilor considerand g=10 m/s².
Am incercat cu o metoda, dar dupa ce m-am verificat cu raspunsurile de la manual, am descoperit ca nu se potrivesc deloc(la ei a1=20/11 m/s² in jos si a2=10/11 m/s² in sus)
Am pus o poza cu formula aplicata de mine(apropo, formulele de la scripeti se aplica la orice fel de scripeti ideali sau fiecare scripet are, in functie de sistemul din care face parte, cate o formula?). Sper sa ma ajutati sa descopar unde am gresit, multumesc!
Update(24.04.2015 21:21): Am pus si o poza cu rezolvarea mea(rezultatele sunt corecte, probabil sunt greseli care tin de semne, pentru ca toate rezultatele sunt date in modul)

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de bcz
14
Ok. Ai in poze si rezolvarea mea care are in plus un desen. Te felicit deoarece problema e dificila si ai reusit o rezolvare logica!
Succes in continuare!
Anexe:

rogovic: Multumesc! Am si eu desen, dar nu i-am mai facut poza(erau 2 desene, unul cu tot sistemul si altul individualizat, cu fiecare corp si fortele care actioneaza asupra lui)
bcz: Da, Din nou BRAVO!
Alte întrebări interesante