Limba română, întrebare adresată de coroana2000, 8 ani în urmă

În text există următoarea secvență:
„De pe stradă îi ajunse la ureche hărmălaia asurzitoare a copiilor şi o clipă se simţi recunoscătoare. Îi oferea şansa să se concentreze asupra unui alt lucru şi să-şi mai tempereze sentimentele.”
Explică, în cel mult 10 rânduri, de ce consideri că personajul dorește să își tempereze sentimentele.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mihaibulat08
0

Răspuns:

Doamna Munson termină de aranjat în părul ei castaniu un trandafir de mătase şi se trase înapoi din faţa oglinzii, pentru a observa efectul florii. Apoi îşi mângâie şoldurile ... Rochia era prea strânsă pe corp şi n-avea ce-i face. „Alte modificări n-o să servească la nimic“, îşi spuse ea furioasă. Aruncă o ultimă privire dezgustată imaginii sale din oglindă, se întoarse şi intră în sufragerie.

Ferestrele erau deschise şi încăperea era plină de o hărmălaie înfiorătoare. Doamna Munson locuia la etajul trei, iar peste drum se afla curtea unei școli de stat. Zgomotul era de nesuportat mai ales pe la sfârşitul după-amiezii. Ah, dacă ar fi ştiut de asta mai înainte să semneze contractul de închiriere! Mormăi în barbă şi închise ambele ferestre; în ce o privea, n-aveau decât să rămână închise pentru următorii doi ani.

Doamna Munson era însă mult prea nerăbdătoare pentru a se pierde cu firea. Culmea, Vini Rondo venea să-i facă o vizită. Vini Rondo ... chiar în după-amiaza asta! Gândul îi dădea emoţii. Se împliniseră cinci ani de când Vini era în Europa. De câte ori doamna Munson se afla într-un grup care discuta despre război, nu scăpa ocazia să spună: „Ştiţi, am o bună prietenă care se găseşte chiar acum la Paris. Vini Rondo se afla acolo când nemţii au mărşăluit prin oraş! Am coşmaruri înfiorătoare când mă gândesc prin ce trece acum“. Doamna Munson vorbea de parcă soarta ei ar fi atârnat în cumpănă.

Dacă la petrecere era cineva care nu auzise această istorie, doamna Munson se grăbea să dea explicaţii despre amica ei. „Vedeţi dumneavoastră“, spunea ea, „Vini e o fată foarte talentată, interesată de artă şi altele. Ei bine, dispunea de nişte bani, aşa că mergea în Europa cel puţin o dată pe an. În fine, după moartea tatălui ei, şi-a făcut bagajele şi s-a stabilit acolo definitiv. Doamne, a avut şi o aventură sentimentală şi s-a măritat cu un soi de baron sau conte. Poate c-aţi auzit de ea, Vini Rondo. Cholly Knickerbocker avea obiceiul să pomenească de ea tot timpul“. Şi o ţinea aşa, de parcă ar fi fost o lecţie de istorie.

„Vini s-a întors în America“, îşi spuse ea continuând să se delecteze la acest gând. Scutură perniţele verzi de pe canapea şi se aşeză. Cercetă încăperea cu mare atenţie. Ciudat că nu eşti conştient de ce te înconjoară decât atunci când îţi vine cineva în vizită. Noua servitoare era o raritate, fiind la înălţimea standardelor dinainte de război.

Soneria sună brusc. Sună de două ori până ca doamna Munson să se poată mişca, atât era de emoţionată. Se controlă şi în cele din urmă se duse să răspundă.

Femeia care îi apăru în faţă nu avea o coafură la modă, de fapt părul îi atârna lăţos, părând neîngrijit. O rochie cu flori în ianuarie? Doamna Munson încercă să-şi ascundă dezamăgirea din voce când spuse:

— Vini, scumpa mea, te-aş fi recunoscut oriunde.

Explicație:

sper ca team ajutat succes!

Alte întrebări interesante