Biologie, întrebare adresată de dianabercea1996, 8 ani în urmă

In timpul ventilatiei pulmonare sunt mobilizate mai multe volume respiratorii Inlocuiti literele din relatia de mai jos cu notiunile corespunzatoare, A =volumul curent+ B+C + volumul rezidual. Scrie un argument in favoarea afirmaţiei următoare: Sangele are rol in transportul gazelor respiratorii. Alcătuiți un minieseu intitulat Rolul diafragmei in realizarea ventilației pulmonare, folosind informatia stiintifica adecvata. In acest scop, respectati urmatoarele etape: enumerarea a şase noţiuni specifice acestei teme. construirea, cu ajutorul acestora, a unui text coerent, format din maximum trei-patru fraze, folosind corect şi in corelatie noţiunile enumerate​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MedAndChem
2

Răspuns:

Salut!

Relatia este: A=Capacitate pulomanara

                     B=VER (Volum expiraotr de rezerva)

                     C=VIR (Volum inspirator de rezerva)

Sangele are rol in trasportul gazelor respiratori datorita hematiilor care primesc oxigen de la nivelul capilarelor pulmonare si care il trimit spre diferite celule si tesuturi.

Pentru eseu o sa iau cuvintele: inspiratie, expiratie,plamani, diafragma, ventilatie pulmonara, expansiune.

Ventilatia pulmonara se clasifica prin inspiratie si expiratie. Prin introducere si eliminarea aerului in si respectiv din plaman.

Aceste procese sunt posibile datorita diafragmei , un muschi care delimiteaza cav toracica de cea abdominala, prin contractia si relaxarea lui.

Prin inspiratie are loc e expansiune a plamanului, cazand presiunea permitand astfel patrunderea aerului.

Explicație:

Sper ca iti va fi de folos. Vacanta placuta!

Alte întrebări interesante