Matematică, întrebare adresată de seful6666666, 8 ani în urmă

În triunghiul ABC cu măsura unghiului a egal cu 90 de grade și măsura unghiului c egală cu 30 de grade construim înălțimea AD D aparține lui BC și bisectoarea b e e aparține lui AC Dacă Paralela prin C la AB intersectează dreapta ab în punctul t Arătați că punctele d și e sunt coliniare

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Alimert
2

Răspuns


Explicație pas cu pas:uite cum faci.

Faci un unghi de 90 de grade,sus este punctul C si de acolo faci cu raportorul un unghi de 30 de grade,ai facut triunghiul,C este sus,A este jos nin stanga si B este jos in dreapta.

Pentru a face inaltimea segmentului AD,trebuie sa masori dreapta CB si sa pui punctul D in mijlocul dreptei CB.Dupa cate am facut o sa vina undeva la 21-22 cm si vei trage o linie da la punctul A pana la punctul D,asa vei afla inaltimea.

In al doilea noi deja lam facut am pus punctul D la dreapta BC.

In al treilea pas trebuie sa aflam unde este pozitia lui E ca sa putem sa ducem bisectoarea lui E.   E,va veni in mijlocul dreptei AC,masori dreapta si dupa cate am facut o sa pui punctul E la 20 cm si dupa vei duce o linie punctata de la B la E ca sa aflam bisectoarea.

Nu mai fac al patrulea pas ca deja lam facut adica lam pus pe E la AB.

Punctul C este paralel cu AB si se intersecteaza in punctul t.  Te uiti la seg.EB si la seg.AD si unde se intalnesc ele acolo trebuie sa face o mica bulina si vei pune t.

La ultimul punct trebuie sa vedem daca este adevarat ca D si E sun coliniare.Daca le-ai pus cum trebuie vor fi coliniare ca la mine adica daca vrei sa verifici trebuie sa duci o dreapta de la punctul D la E si daca ele sunt drepte sunt coliniare.



seful6666666: multumesc foarte mult
Alte întrebări interesante