Limba română, întrebare adresată de ancuțaflorentina2004, 9 ani în urmă

inagineaza-ti ca inainte de a fi copil ai fi fost pasare. alcatuieste un text de 8-10 randuri in care sa descri lumea inconjuratoare si in care sa integrezi patru forme ale pronumelui personal in cazul dativ sau genitiv . 
Va rog !

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de JustKidding
53
Eram in aer si simteam ca plutesc. 
Simteam cum curentii imi ofereau suport si echilibrul necesar, asa ca m-am lasat in seama lui. Puteam sa ating norii fini si usori de strapuns ai vazduhului.de azur. Nu aveam nici o grija. Urmaream frumoasele culori ale cerului in care ma cufundam; pareau nesfarsite, exact cum imi doream sa fie. Insa, incetul cu incetul simteam ca aripile mele dispar/se frang, ca vantului nu-mi mai oferea acea protectie si ca ma lasam in jos. Ma indreptat spre o lumina destul de puternica pt. ochii mei. Pentru o secunda am crezut ca ma indrept catre soare, insa era cu neputinta. Peisajul devenise din ce in ce mai luminos, cand, deodata ma trezisem pe biroul din camera mea. Se pare ca atipisem in timp ce-mi faceam (tema) compunerea la romana. Subiectul era "pe aripile vantului". Visul meu era o intamplare perfecta pentru acea tema. Singurul lucru pe care-l regret este ca durase atat de putin acea fantezie.

Sper ca te-am ajutat! :)


ancuțaflorentina2004: Multumesc Mult de tot ! nici eu nu ma gandeam la o asa compunere :*
JustKidding: n-ai pentru ce :)
JustKidding: deci primesc coroana?? :)
Răspuns de rhino
17
     Este o zi frumoasa, pentru un vultur plesuv. 
    -Mi-e atat de foame. Hai sa vedem ce avem : 
-coiot, nu.
-soparla,nu!! 
-iepure, la atac.Unde s-a dus el, acuma.Uitel acolo pe marsav.Vino incoace, tu ! Iepure ce iesti.Unde este acum. In Marele Camion ? nu cred. Dupa stanca ? nu,nu,nu ! Eu nu cred ca este in spatele, meu !!! (se intorsese vulturul) 
Can voi pune mana sau aripa sau ghearele pe el, o va incurca.Hopa, un vanator(sopti el). Ce ma fac,ce ma fac ! Se ascunsese dupa o stanca.Vanatorul a plecat, dar, vulturul este tot ifometat.
    Voi muri de foame si de calc, in canicula din desert,spuse el.

JustKidding: :)) simpatica compunere :))
Alte întrebări interesante