Limba română, întrebare adresată de andreeapralea28, 8 ani în urmă

inainte de a asculta o poveste: observă ilustrațiile, apoi răspunde la întrebările de mai jos: care vor fi personajele poveștii? ce însușiri crezi că vor avea acestea? ce prevezi că se va întâmpla? de ce crezi astfel? cum crezi că va fii povestea? va fii tristă, veselă, amuzantă? se va sfârși bine sau rău? temă la romină clasa4 pag.22​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de eleeweleew
73

ヾ(●ω●)ノ       ヾ(●ω●)ノ      ヾ(●ω●)ノ

a) Eu consider că personajele poveștii sunt iepurașul și leul. Iepurele este năzdrăvan și șiret, iar leul este puternic și încrezător în propriile puteri.

b) La întâlnirea iepurașului cu leul, iepurele îi spune că a văzut în fântână un leu foarte, foarte mare și că are nevoie de ajutor. Totul este doar o farsă pentru leu. Acesta se uită în fântână și își vede propria reflexie în apă. Dorind să arate leului din apă cât de puternic este, acesta sare în fântână. Văzând că acolo nu găsește nimic altceva decât apă și că se duce pe fundul fântânii, leul strigă după ajutor. El este tras afară cu o funie de către iepurele poznaș.

Eu cred că acțiunea a decurs astfel deoarece în ilustrații se observă mimica iepurelui pentru a-i spune leului minciuna (este roșu în obraji).

c) Consider că acțiunea va fi amuzantă datorită farsei pe care i-a întins-o iepurele leului. Aceasta se va sfârși cu bine pentru că toate personajele sunt nevătămate.

ヾ(●ω●)ノ       ヾ(●ω●)ノ      ヾ(●ω●)ノ

Anexe:
Alte întrebări interesante