Limba română, întrebare adresată de Maestrulsufletelor, 8 ani în urmă

Încadrarea în genul liric a poeziei ,,Zâmbește" de Ion Minulescu. ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de jeniffer14
3

Genul liric este scrierea literară prin care autorul își exprimă în mod direct sentimentele,gândurile ,trăirile folosind un limbaj expresiv.

Consider că poezia ,,Zâmbește " de,,Ion Minulescu" apartine genului liric deoarece îndeplinește trăsăturile specifice: este o confesiune lirică,prezenta eului liric , expresivitatea limbajului,modurile de expunere ,elementele de versificatie.

In primul rand ,prezenta eului liric ,vocea enuntiativa care creează discursul liric,este marcată de verbe (,,pastreaza-ma",,ti se pare ",,nu uita ",,ti am daruit"),pronume (,,ti" ,,mă") ,adjective pronominale (,,sfatul meu ") la persoana întâi sau a doua ca marca a adresarii directe.

In al doilea rand modurile de expunere predominante sunt monologul liric si descrierea . Eul liric a scris această poezie pentru o persoana importanta din viata lui , acesta încearcă să îi transmita ca daca cumva restul o barfesc ea sa zâmbească deoarece asa este cel mai bine.Este descrisă iubirea lui fata de ea ,el zicând că ,, azi te iubesc mai mult ca ieri , dar mai putin ca maine "

In concluzie in urma celor prezentate consider că această poezie apartine genului liric deoarece îndeplinește trăsăturile specifice

Alte întrebări interesante