Limba română, întrebare adresată de lisa8, 9 ani în urmă

Încercările prin care trece Harap Alb ?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ZLaurentiu
3
Harap a trecut prin mai multe probe de alungul calatoriei pe care o face, dar aceste probe l-au maturizat pe print si i-a format o personalitatea.
Prima proba este reprezentata de intalnirea cu ursul, mai exact cu Craiul, tatal lui deghizat intr-un urs, aici printul invata sa sesizeze esenta ascunsa din spatele aparentelor.
Intalnirea cu Sf. Duminica, ca si mai sus, Harap invata sa nu judece dupa aparente, Sf. Duminica in folclor este reprezentata de o batranica generoasa si binevoitoare, Sf. Duminica il va ajuta pe eroul nostru, indrumandu-l.
Omul Span sau fiinta diabolica din opera, reprezinta interdictia, tatal i-a sugerat sa evite acesti oameni inainte de a pleca in calatoria lui.  Printre aceştia se numara roscatii,ifirmii sau cei care au un semn distinct, avertiand astfel asupra pericolului pe care îl reprezinta.
Drumul - sugereaza drumul omului/ destinul lui, de la nastere pana la moarte.
Fantana - este o proba de maturizare pentru Harap, Span-ul il face robul lui punandu-i numele de Harap Alb, care este un nume antitezic, si jurand pe moarte ca nu va spune la nimeni cine este cu adevarat.
Albinele si Animalele - eroul nostru a trecut prin mai multe probe trimis de Span in speranta ca va scapa de el, sa adune 
 "salati din gradina ursului", pielea unui cerb batuta in nestemate si s-ai aduca fata imparatului Ros, acesta find si recompensat, animalele ajutandu-l sa treaca anumite probe.
Alte întrebări interesante