Biologie, întrebare adresată de robertpascanu01976, 8 ani în urmă

Indică modurile în care bacteriile
A. vă pot fi utile
B. vă pot dăuna

AJUTOR!!!!!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
5

Răspuns:

Bacteriile, cunoscute și sub denumirea de germeni, sunt organisme microscopice, care se găsesc atât în interiorul organismului uman, cât și în afara acestuia.

Deși sunt mici, bacteriile sunt organisme puternice și complexe și pot supraviețui în condiții extreme și în medii diferite (apă caldă, gheață).

Cu toate că cele mai multe sunt benefice pentru oameni, unele ne pot îmbolnăvi.

Unele bacterii sunt necesare pentru a ne menține sănătoși.

A. Bacteriile pot fi utile pentru a menține sănătoși. (ex. bacteriile de piele din căile respiratorii și sistemul digestiv reprezintă prima linie de apărare împotriva factorilor patogeni, care pot provoca infecții și pot duce la dezvoltarea a numeroase afecțiuni)

Aproximativ 100 de specii de bacterii pot duce la apariţia bolilor.Bacteriile pot fi aerobe, anaerobe sau anaerobe facultative.

Acești termeni descriu modul în care aceste organismele răspund la oxigen.

Bacteriile aerobe au nevoie de oxigen pentru a supraviețui, în timp ce bacteriile anaerobe nu vor rezista în apropierea oxigenului.

Cea de-a treia categorie, bacteriile anaerobe facultative, funcționează cel mai bine cu oxigen, dar nu au neapărat nevoie de el.

B. Bacteriile pot dăuna organismul prin reproducerea în organism și eliberează toxine care afectează țesuturile și ne îmbolnăvesc(doar dacă luăm contactul cu ele dacă avem contact cu ele sau dacă le consumăm)

Explicație:

Salut! :)

Sper te-am ajutat,succes xD

Coronița? <3

Alte întrebări interesante