Limba română, întrebare adresată de almavokcs, 8 ani în urmă

Indicați care dintre enunturile de mai jos corespund conţinutului textului Biblioteci.

A. Biblioteca Teleki oferea cărțile în re gim de împrumut./Biblioteca Teleki nu ofe rea cărţile în regim de împrumut./Biblioteca Teleki nu oferea cărțile în regim de vânzare.

B. Sámuel Teleki, cancelar al Transilva niei, s-a convins de importanţa bibliotecilor pentru cultura şi civilizaţia unei ţări./Sámuel Teleki, rege al Transilvaniei, s-a convins de importanţa bibliotecilor pentru cultura şi ci vilizația unei zone./Sámuel Teleki, cancelar al Transilvaniei, nu a fost convins de impor tanţa bibliotecilor pentru cultura și civilizaţia unei zone.

C. Josef Klapka a fost fiul unui medic ceh./Josef Klapka a fost nepotul unui far macist ceh./Josef Klapka a fost fiul unui far macist ceh.

D. Biblioteca lui Klapka a funcţionat până după Revoluția de la 1848./Biblioteca lui Klapka a funcţionat până după Războiul de la 1848./Biblioteca lui Klapka a funcţionat până după Revoluţia de la 1989.

E. Biblioteca Congresului Statelor Unite ale Americii este cea mai mare din lume./ Biblioteca Parlamentului Statelor Unite ale Americii este cea mai mare din lume./Biblio teca Congresului Statelor Unite ale Europei este cea mai mare din lume.

F. În trei clădiri din capitala UE se gă sesc 30 de milioane de cărți./în trei clădiri din capitala SUA se găsesc 30 de milioane de filme./în trei clădiri din capitala SUA se găsesc 30 de milioane de cărţi. ​​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de 06967401z
1

Răspuns:

A. Biblioteca Teleki nu oferea cărțile în regim de împrumut

B. Samuel Teleki, cancelar al Transilvaniei, s-a convins de importanța bibliotecilor pentru cultura și civilizația unei zone

C. Josef Klapka a fost fiul unui farmacist ceh

D. Biblioteca lui Klapka a funcționat până după Revoluția de la 1848

E. Biblioteca Congresului Statelor Unite ale Americii este cea mai mare din lume

În trei clădiri din capitala SUA se găsesc 30 de milioane de cărți

Explicație:

Sper că te-am ajutat

Răspuns de mihaiimbrisca
0

Răspuns:

A. Biblioteca Teleki nu oferea cărţile în regim de împrumut.

B. Sámuel Teleki, cancelar al Transilvaniei, s-a convins de importanţa bibliotecilor pentru cultura şi civilizaţia unei ţări.

C. Josef Klapka a fost fiul unui medic ceh.

D. Biblioteca lui Klapka a funcţionat până după Revoluția de la 1848.

E. Biblioteca Congresului Statelor Unite ale Americii este cea mai mare din lume.

F. În trei clădiri din capitala SUA se găsesc 30 de milioane de cărţi.

Alte întrebări interesante