Limba română, întrebare adresată de loredanaelena1980, 8 ani în urmă

Influenta mijloacelor de comunicare asupra relatiilor dintre oameni,compunere.Va rog!!!!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AdinaZoican
2

Ca exemple, te poți lega de:
- experiența proprie. Dacă tu ți-ai făcut prieteni online, dacă știi persoane care au fost păcălite online, dacă știi de relații începute în online;
-articolele citite. În cazul în care ai citit sau găsit un articol online, să valorifici idei de acolo, fără a le copia!

Când vei scrie textul, ține cont de:
-regulile de gramatică, de punctuație și de redactare;
-părțile compunerii: introducere, cuprins și încheiere;
- în introducere încearcă să prezinți ideea generală pe care vrei să o argumentezi în text;
- exprimă ceea ce crezi tu legat de subiectul dat.

Răspuns de MonicaP
0

Compunerea este un text scris pe un anumit subiect, în cazul tău influența mijloacelor de comunicare asupra relațiilor dintre oameni.

Compunerea trebuie să cuprindă trei părți:

  • introducere - cuprinde câteva date despre locul, timpul și personajele acțiunii sau pur și simplu ideea care anunță subiectul pe care dorești să îl dezbați în cuprins.
  • cuprins - cuprinde dezvoltarea acțiunii, povestirea întâmplării, descirerea personajelor, a locurilor sau a imaginilor. Este cea mai lungă parte a compunerii.
  • încheiere - este sfârșitul întâmplării, trebuie să cuprindă o concluzie, o impresie personală.

De exemplu:

După părerea mea, influența mijloacelor de comunicare asupra relațiilor dintre oameni poate avea două perspective total opuse.

Pe de o parte, consider că mijloacele de comunicare pot influența relațiile dintre oameni într-un mod pozitiv. Este un mediu eficient prin care oamenii pot să își construiască relații de prietenie și să mențină această relație chiar și de la distanță. ...

Pe de altă parte, consider că această influență poate avea și conotații negative deoarece este un mijloc prin care oamenii se închid între ei, fără să mai dorească să socializeze față în față sau chiar să le vină greu să facă acest lucru.

Consider că influența mijloacelor de comunicare asupra relațiilor dintre oameni ar putea foarte bine să fie integrată și echilibrată, în așa fel încât aceste beneficii ce le avem la îndemnă, să construiască, nu să doboare relațiile și oamenii să fie mai deschiși unii față de ceilalți.

Dezvoltă ideile de mai sus pentru a realiza integral compunerea.

Nu uita să urmărești un fir logic și coerent.

Să dezvolți ideile din cuprins cu exemple concrete fie din experiența ta personală, fie din lecturile tale.

În încheiere, nu uita să îți expui propria părere despre subiect.

Alte întrebări interesante