Ed. tehnologică, întrebare adresată de mirelacernat201, 9 ani în urmă

Influenta mijloacelor moderne de transport asupra caliatii vietii.
Traseul Bucuresti-Timisoara se poate parcurge cu mai multe mijloace de transport . indicati trei mijloace de transport corespunzatoare a cel putin doua tipuri de retele . precizati avantajele si dezavantazele in fiecare caz . cum influenteaza fiecare mijloc de transport calitatea vietii oamenilor ( faceti referire la confort, durarea transportului , siguranta circulatiei, costuri etc)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de crisi1
8
Mijloacele moderne de transport, deși sunt extrem de eficiente și ne pot aduce la timp, cu o mare cantitate de bagaj, sunt extrem de dăunătoare mediului din jur și ne afectează sănătatea.
2 Tipuri de transport care ar putea fi folosite pentru îndeplinirea traseului București-Timișoara, ar fi trenul și mașina. Ambele poluează destul de mult atmosfera, iar poluarea ne afectează organismul nostru, dar și a celor din jur. Trenul oferă mai mult poluarea sonoră, iar mașina cea aeriană, deoarece o mulțime de gaze dăunătoare sunt eliminate pe parcursul unui drum cu mașina. 
Deși o mașină produce mai multă poluție și gaze, aceasta este mai eficientă, mai rapidă. Într-un timp mai scurt, și poluarea va fi mai mică, însă costul unui drum făcut cu mașina va prevala costul unui drum cu trenul. În plus, mașina este o metodă mai nesigură de deplasare, fiind cel mai periculos mod de transport. Comoditatea pe care o oferă o mașină nu se comporă cu un vagon de tren, nu la fel de comod, însă accidente de treuri sunt considerabil mai puține, decat cele dintre masini.
Alte întrebări interesante