Geografie, întrebare adresată de cristinutasergiu, 9 ani în urmă

Influenta negativa a omului asupra unei zone naturale

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de GUGULOI
1
Paaii.....
→In prezent zonele naturale din lume sunt din ce in ce mai restranse, iar problema mediului incepe sa fie din ce in ce mai mediatizata.Multe partide politice("Partide Verzi") si organizatii internationale militeaza pentru o mai buna conservare a mediului conjurator din toata lumea.
 →Un exemplu concret este problema de mediu din Africa de Sud.In aceasta tara exista resurse considerabile de aur,argint si diamante, resurse ce sunt exploatate inca de pe vremea cand Africa de Sud era o colonie a imperiului colonial britanic.In prezent exploatarile continue si neintrerupte au deteriorat mediul la un nivel inalt.Aceasta degradare a mediului se datoraza in principal modului de exploatare a resurselor(de aur si diamant in special).
 →O alta problema a Africii de Sud este vanatoarea animalelor specifice savanei, care nu ar fi o problema atat de grava daca nu ar exista braconajul.Acesta ofera, in schimbul a sume imense de bani, posibilitatea de a vana un animal pe cale de disparitie, si astfel pericliteaza echilibrul precar al regiunii.
 →Pe langa acestea se mai adauga si incalzirea globala ce se face resimtita in toate zonele Pamantului, si care extinde zonele desertice si in Africa de Sud, fapt ce restrange spatiul natural al diferitelor animale si vegetatiei existente.
 →In concluzie am aratat ca problema mediului trebuie sa fie tratata cu seriozitate fiindca viitorul ne priveste pe noi toti, nu trebuie sa invocam aceasta problema doar de dragul de "a discuta".
                                        GUGULOI:DDD
Răspuns de bacalumnelanela
2
Polueazà apa cu deseuri menajere.
Polueazà aerul cu fumul masinilor.
Polueazà apa oceanica cu accidentele navale(petrol).

Succes la teme!!



cristinutasergiu: Multumesc(K)
bacalumnelanela: Cu placere!Si iti multumesc de coroana!!! (*_*)
Alte întrebări interesante