Geografie, întrebare adresată de faurvali25, 8 ani în urmă

Informati despre apele termale din campia de vest si dealurile de vest.Dau coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Amaliagircu2
3

Explicație:

Băile Felix

Efectele miraculoase ale apei termale din Băile Felix sunt cunoscute încă de pe vremea Imperiului Roman. Tradiția pretinde că prin anul 1095 regele Ladislau, călătorind prin aceste ținuturi ar fi descoperit izvoarele termale cu efecte benefice pentru sănătate.

Băile Felix au un bioclimat unic, cu o umiditate perfect echilibrată, care induce corpului uman o stare de relaxare și revigorare. Echilibrul fiziologic dintre compoziţia chimică şi termalitate le face extrem de eficiente în tratarea diferitelor afecțiuni precum: hernie de disc cervicală sau lombară, afecţiuni ale sistemului nervos central sau periferic, pareze, paralizii, nevrite, polinevrite sau boli ale sistemului circulator(arteritele), gastrită hiperacidă, diabet zaharat, gută și altele.

Popularitatea stațiunii este dată de numărul mare de instalații si activități terapeutice dar și de faptul că aceasta găzduiește un număr mare de restaurante, centre de jocuri și activități diferite.

Unul dintre principalele puncte de atracție este Lacul cu Nuferi, rezervația naturală unică în Europa situată în centrul stațiunii. 

Băile Herculane

Stațiunea Băile Herculane este una dintre cele mai vechi stațiuni balneare ale lumii, cu o vechime atestată documentar de peste 1850 de ani.

Existenta neîntreruptă a stațiunii a fost favorizată de izvoare termale, dar și de așezarea acesteia într-o vale adăpostită de munți.

Metode de tratament diversificate, de la cura balneară clasică la diverse metode de fizio și electroterapie, masaje, acupunctură, oferă acestei statiuni un înalt grad de atractivitate.

Staţiunea are ape minerale termale bicarbonate, clorurosodice, uşor sulfurate, calde. Existăizvoare cu apă având o temperatură între 38 şi 53 grade Celsius, şi unele chiar între 46 şi 56 grade Celsius.

Izvoarele din Băile Herculane sunt resurse terapeutice de mare valoare și sunt indicate în principal pentru: afecțiuni reumatismale osteo-articulare (spondiloze, discopatii, poliartrită, sciatică) ; afecțiuni post-traumatice și neurologice (stări după operaţii pe articulaţii, stări după fracturi, pareze, paralizii) ; afecțiuni asociate (digestive, renale, cardio- vasculare, dermatologice, endocrine, ginecologice sau de nutriție).

O altă atractie o reprezintă traseele turistice în împrejurimile stațiunii, în Munții Cernei și Munții Mehedinți. Unele trasee sunt destul de ușoare și pot fi parcurse de oricine. 


faurvali25: am spus apele termale
Amaliagircu2: astea sunt .
Amaliagircu2: ‍♀️‍♀️‍♀️
faurvali25: din campia de vest si dealurile de vest
Alte întrebări interesante