Istorie, întrebare adresată de adda005, 9 ani în urmă

informati despre lupta de la lacul trasimene VA ROG URGENT


adda005: nu , nu mai am memorie
adda005: am incercat cu unele aplicatii si videoclipuri
adda005: din 859 de poze am mai ramas cu jumatate
adda005: ohoo
adda005: am sa il instalez merci ca m.ai zis
adda005: ap
adda005: pa

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de aurelcraciun59
0
                                                Lupta de la lacul Trasimene din   Italia a adus a doua înfrangere pentru romani si este cea mai mare ambuscada din istorie.
Hanibal conduce în anul 218 armata prin muntii Alpi ,îi invinge pe comandantii romani la Ticinus si Trebia . Avand dusmani la sudul Alpilor renunta la campiile
Din Po pregatinduse pentru cazul cand cavaleria ar fi învinsa.În acelasi timp Hanibal invadeaza Etruria unde infanteria se putea adapta pe acele dealuri mai bine. O alta armata apara Roma si pe unde s-ar fi hotarat Hanibal sa treaca ar fi fost opriti de doua armate de romani.Totusi  acesta face o manevra periculoasa cu gandul de a ajunge la Roma Alege sa treaca pe la Perugia dar toate miscarile îi erau urmarite de romani Pe 24 iunie 217 armata lui Flaminius unul din conducatori iese din tabara  se îndreapta spre lacul Trasimene dar Hanibal ordona si el armatei sa ocupe dealurile de-a lungul lacului.Romanii nu pot trece lacul înot fiind prea adanc iar drumul spre orasul Trasimeno era blocat de o mica armata a lui Hanibal. De retras nu mai puteau asa ca lupta cu dusmanul de la nord era inevitabila Lupta începe iar dupa cateva ore cele doua armate romane sunt înfrante iar conducatorul lor Flaminius moare cu înca 15000 de soldati iar Hanibal nimiceste si ultimile ramasita a armatei romane.
Alte întrebări interesante