Istorie, întrebare adresată de mat1692, 8 ani în urmă

informati despre orașul Hârșova
URGENT!!!!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de miniaix
1

Răspuns:

Hârșova (în turcă Hırsova, în rusă Гирсово, în bulgară Хърсово (Hârsovo)) este un oraș în județul Constanța, Dobrogea, România, format din localitățile componente Hârșova (reședința) și Vadu Oii.

Localitatea este situată pe malul drept al Dunării, în antichitate numindu-se Carsium. Conform recensământului populației din anul 2011, Hârșova avea o populație de 9.642 de locuitori.[2]

Hârșova este o localitate cu vechime de șapte milenii. În partea de sud-est a localității, pe malul Dunării, se găsește o așezare neo-eneolitică dezvoltată sub forma unei ridicături de cca. 12 m ca urmare a distrugerii și refacerilor succesive a locuințelor din lut. Cercetările de aici au identificat o comunitate umană care s-a ocupat cu vânătoarea, pescuitul, cultivarea pământului și creșterea animalelor. Au fost identificate, prin cercetări, schimburi comerciale cu comunități de pe spații mult mai îndepărtate.

Monumentul Eroilor din localitatea Hârșova, modelat de sculptorul Ion Schmidt Faur, reprezintă un ostaș român, în mărime naturală, cu arma în poziția de așteptare. Monumentul a fost amplasat în fața Primăriei. Pe soclul în formă de trunchi de piramidă, realizat din piatră dobrogeană, în față se află încastrată o placă de bronz cu textul: „EROILOR HÂRȘOVENI MORȚI PENTRU PATRIE ÎN RĂZBOIUL PENTRU ÎNTREGIREA NEAMULUI 1916-1919 COMUNA HÂRȘOVA ȘI CETĂȚENII EI -RECUNOȘTINȚĂ”. Monumentul a fost dezvelit în anul 1924.[4][5] În prezent Monumentul se află în centrul vechi al orașului Hârșova, la intersecția dintre Strada Vadului și Strada Concordiei.

Explicație:


mat1692: serios de pe google :(
miniaix: ai scris doar informati..
mat1692: da , dar nu după google
miniaix: puteai sa specifici
mat1692: .... scuze
Răspuns de mama80
0

Răspuns:

Orasul Harsova este port la Dunare situat pe malul drept, se afla in nord-vestul judetului Constanta.

A existat un castru roman pe nume Carsium, intemeiat in perioada impartului Traian,  in anul 103.

In apropierea orasului se afla Vadul Oii pe unde in trecut se trecea usor Dunarea, acum aici este  construit un pod.

Obiective turistice care se pot vizita :

-Canaralele de la Hârșova

-Cetatea Carsium

-Muzeul Carsium

-Băile Termale Puturoasa

-Biserica Sfinții împărați Constantin și Elena

-Crucea de la Hârșova

-TELL-UL de la Hârșova

-Geamia Sultanului Mahmut

Explicație:

Alte întrebări interesante