Istorie, întrebare adresată de alloyb12345, 8 ani în urmă

informati despre turcia

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de biancamardare1
10

Denumirea oficială a ţării:  Republica Turcă

Capitala:  Ankara (2 826 000 locuitori)

Limba oficială:  Turca

Populaţia:  68,9 mil.loc.

Suprafaţa:  780.580 km²

Moneda:  lira turcească (TRY)

Ora: aceeaşi ca şi în România

Religia:  98 % Musulmani, din care cca 80 % Suniţi a 20 % Şiiţi

Altitudinea maximă:  Ararat 5 165 m (în zona sud-estică)

Cel mai lung râu:  Eufrat

Domeniul de internet:  .tr

Prefixul telefonic:  0090

Locuitorii

Turcia este o ţară cu mari diferenţe de densitate de la o zonă la alta, densitatea medie fiind de 52 de locuitori la 1 km². Densitatea cea mai mare este în zona europeană. Printre cele mai mari oraşe se numără Istanbul (10 miloine de locuitori), capitala Ankara (4 milione de locuitori) şi Izmir (8 milioane de locuitori).Mentalitatea turcească este foarte diferită de a noastră. Sunt oameni foarte deschişi şi amabili al căror stil direct poate stârni reacţii contradictorii în rândul turiştilor. Trebuie să le respectaţi temperamentul, să nu ridicaţi în nici un caz tonul, şi chiar atunci când ceva nu vă este pe plac, nu încercaţi o rezolvare agresivă. Răspundeţi întotdeauna zâmbind, chiar şi atunci când refuzaţi ceva.

Religia

Majoritatea covârşitoare a turcilor sunt musulmani. Credinţa lor este islamul, care îi obligă să respecte anumite reguli. Printre acestea se numără rugăciunea de cinci ori pe zi (nu este exclus să vedeţi, spre exemplu şoferul de taxi coborând şi rugându-se pe marginea drumului), recunoaşterea lui Allah ca unică divinitate şi a lui Mohamed ca prooroc al său, pomana către cerşetori, ţinerea postului Ramadanului şi pelerinajul la Mecca.

Limba

Singura limbă folosită oficial de către funcţionari este turca, dar în staţiunile turistice  în special, veţi vedea că mulţi dintre turci vorbesc germana, engleza sau rusa. Le veţi face însă o mare bucurie dacă le veţi adresa câteva cuvinte în limba turcă. Pentru a vă uşura însuşirea  acestora, vă învăţăm aici cum să număraţi, să salutaţi, să mulţumiţi şi cum să întrebaţi „ce mai faceţi?“.

Sper că te-am ajutat!


gschiopu435: Republica Turcia este o țară întinsă pe două continente. 97% din suprafața țării se află în Asia de Sud-Vest și 3% în Europa. Turcia are granițe cu opt țări: Grecia și Bulgaria la nord-vest; Georgia, Armenia și Azerbaidjan la nord-est; Iran la est; Irak și Siria la sud
Răspuns de Deea7789
3

Turcia este o țară din vestul Asiei la graniță cu Europa,3% din teritoriul său se află în Europa.Este recunoscută pentru istoria sa musulmană,pentru kebabul lor-mâncare tredițională,probabil sarmale,dar cu alt tip de ingredient,a palatului Tokpai,unde se află aur de jur-împrejur și sabia domnitorului Ștefan cel Mare.Dar se mai află și Catredala Sofia,dar a devenit musulmană din păcate începând cu 1453,după căderea Constantinopolului.

Astăzi,țara este condusă de Erdogan,un președinte naționalist de stânga,dar nu extremist,și țara a făcut numeroase filme de succes.


Deea7789: Sper să primesc coroană.
Alte întrebări interesante