Biologie, întrebare adresată de 12august2006, 8 ani în urmă

informati despre verzeala zidurilor sau matasea broastei va rog frumos ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dariamariaforcov84h7
0

Răspuns:

Verzeala zidurilor

Având nucleu individualizat și clorofilă, această algă numită Verzeala zidurilor are o structură superioară bacteriilor, deci este mai evoluată față de acestea.Hrănirea. Având clorifilă, această algă își prepară singură hrana. Deci, hrănirea este autotrofă.

Înmulțirea. Aceasta se înmulțește prin diviziune, ca și bacteriile. Celula crește și se împarte în două părți egale, dând naștere la două celule. Cele două celule noi se divid și ele și formează patru celule mai mici, care, prin distrugerea membranei celulei-mame se vor elibera și vor deveni fiecare o nouă algă.

Mătasea broaștei

Toamna, când condițiile de viață nu mai sunt prielnice, mătasea broaștei se înmulțește astfel: două fire se așează față în față și câte o celulă din fiecare fir formează o prelungire, care se îndreaptă una către alta, până când se întâlnesc. La locul de contact peretele despărțitor dispare și astfel se formează un canal, care unește celulele celor două fire. Prin acest canal, conținutul unei celule trece și se unește cu conținutul celeilalte celule, formând împreună o celulă-ou. Acestea se acopră cu o coajă groasă și, fiind grea, cade la fundul apei. Acolo stă toată iarna, iar primăvara, prin diviziune, se formează, un nou fir de mătase-broaștei.Hrănirea. Hrănirea este autotrofă deoarece mătasea broaștei își prepară singură hrana.

Înmulțirea. Vara, celulele cresc și se divid mereu, așa că firul se tot lungește și se tot rupe, crescând din nou.Pe suprafața apelor stătătoare, de primăvara până toamna târziu, se observă o pâslă deasă de fire verzi. Printre acestea este și mătasea broaștei. Firele ei sunt lungi, subțiri, verzi și neramificate. Ceea ce ne surprinde de la început este faptul că această plantă nu are nici rădăcini, nici tulpină, nici frunze. Un astfel de corp de plantă se numește tal. Cu ajutorul microscopului constatăm că un fir de mătasea broaștei este alcătuit din mai multe celule de același fel, puse cap la cap: deci, este o algă pluricelulară. În fiecare celulă se găsesc: citoplasma, nucleul și o panglică verde, răsucită în spirală, care conține clorofilă.

Explicație:

Sper că te am ajutat.

Alte întrebări interesante