Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

informație despre celebrități cu dezabilitati. minimum 2 maximul 3. La dezvoltarea personala​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andreeaspiridonescu
1

Stephen Hawking

Fizician teoretic, astrofizician, cosmolog și om de știință eminent, Stephen Hawking a fost diagnosticat cu SLA la vârsta de 21 de ani: i s-au mai dat încă 2 ani de trăit. A trăit până la 76 de ani.

Fusese paralizat din cap până în picioare de peste treizeci de ani și folosea un sintetizator de voce pentru a putea comunica și un scaun cu rotile pe care îl opera prin ușoare mișcări ale capului și ochilor.

Nimic din toate acestea nu l-a împiedicat să-și dezvolte activitatea de cercetător și profesor exemplar și o viață personală intensă care i-a permis să-și facă boala cunoscută lumii.

Devenind una dintre cele mai recunoscute vedete ale timpului nostru, povestea sa a fost transpusă în filmul „The theory of everything”.

Stephen Hawking

Frida Kahlo

Frida a suferit de poliomielită în copilărie și, potrivit unor surse, a avut și spina bifidă, care i-a provocat dismetrie la piciorul drept. În plus, problemele coloanei vertebrale au fost agravate de un accident suferit în adolescență, care a lăsat-o cu probleme fizice pentru întreaga ei viață.

Frida și-a petrecut o mare parte din viață în pat suferind de dureri severe. Chiar și așa, ea a devenit unul dintre cei mai renumiți artiști din toate timpurile și un simbol al secolului al XX-lea.

John Nash

Un alt exemplu de persoana celebră cu handicap care a ieșit din tipare este John Nash, un matematician american a cărui viață, marcată de schizofrenie acută paranoică, ne este cunoscută grație filmului „O minte frumoasă” Conștient de boala sa, Nash a luptat împotriva ei și a dezvoltat o carieră academică de succes care i-a adus premiul Nobel pentru economie în 1994.

INFORMATIILE SUNT LUATE DE PE GOOGLE


andreeaspiridonescu: cu placere
Alte întrebări interesante