Limba rusă, întrebare adresată de kostelgoloborodov, 8 ani în urmă

informatie despre Eseni
ajutor am nevoie pe mine ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alexeytrubin23
1

Răspuns:

Serghei Alexandrovici Yesenin este un poet rus, un reprezentant al noii poezii și versuri țărănești, iar într-o perioadă ulterioară a creativității - Imagismul. Serghei Yesenin s-a născut la 3 octombrie 1895 în satul Konstantinovo, provincia Ryazan, în familia unui țăran Alexander Yesenin. Mama viitoarei poete, Tatyana Titova, a fost căsătorită împotriva voinței ei și, în curând, împreună cu fiul ei de trei ani, a mers la părinții ei. Apoi a plecat la muncă în Ryazan, iar Yesenin a rămas în grija bunicilor ei. Bunica lui Yesenin știa multe cântece, basme și cântece și, potrivit poetului însuși, ea a fost cea care a dat „impulsurile” de a scrie primele sale poezii.

În 1904, Yesenin a fost trimis să studieze la școala Konstantinovsky Zemstvo și apoi la o școală de profesor din orașul Spas-Klepiki. În 1910-1912. Yesenin scrie destul de mult, iar printre poeziile acestor ani sunt deja destul de mature, perfecte. Prima colecție Radunitsa a lui Yesenin a fost publicată în 1916. După ce a absolvit Școala Spaso-Klepikovsky în 1912, Yesenin și tatăl său au venit la Moscova pentru a lucra. În martie 1913, Yesenin a plecat din nou la Moscova. Aici se angajează ca asistent corector în tipografia I.D. Sytin. În decembrie 1914, Yesenin și-a părăsit slujba. El scrie toată ziua.

În ianuarie, poeziile sale sunt publicate în ziarele „Nov”, „Sail”, „Zarya”. Poetul merge și la cursurile Universității Populare Shanyavsky - prima instituție de învățământ din țară, care putea fi vizitată gratuit de voluntari. Acolo, Yesenin primește elementele de bază ale unei educații umanitare - ascultă prelegeri despre literatura vest-europeană, despre scriitorii ruși. La sfârșitul anului 1915 - începutul anului 1917, poeziile lui Yesenin au apărut pe paginile multor publicații metropolitane. În 1919, Yesenin s-a dovedit a fi unul dintre organizatorii și liderii unui nou grup literar - Imagiștii.

Serghei Alexandrovici Esenin a murit la 28 decembrie 1925.

Alte întrebări interesante