Ed. tehnologică, întrebare adresată de hromatatiana, 8 ani în urmă

informatie despre nuca​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de tracheflorinap9v7b9
2

Răspuns:

O nucă în bucătărie este o semnificație a cuvântului mult mai puțin restrictivă și mai veche decât sensul restrâns de nucă în botanică ; termenul se aplică multor semințe care nu sunt nuci botanice. Orice sâmburi mari și uleioși găsiți într-o coajă și folosiți în alimente se numesc în mod obișnuit nuci.

Nucile sunt o sursă importantă de nutrienți atât pentru oameni, cât și pentru animale sălbatice. [1] Deoarece nuci au, în general, un conținut ridicat de ulei, acestea sunt o sursă de alimente și energie foarte apreciate. Multe semințe sunt comestibile de către oameni și folosite la gătit, mâncate crude, încolțite sau prăjite ca gustare , sau presate pentru uleiul care este folosit în bucătărie și produse cosmetice . [1]

Răspuns de leruaeli
0

Răspuns:

Explicație:

Nuca, fructul nucului este mult folosita in bucataria romana. ,dar si ca aliment consumat ca atare . Este gustos si foarte sanatos.

Au un continut ridicat de proteine, lipide,celuloza si glucide.Ele sunt extrem de bogate intr-o multitudine de minerale ,precum si vitamine.

Acizii Omega 3 ajuta la imbunatatirea memoriei, circulatia sangvina, elasticitatea pielii, imbunatatirea starii de spirit. Continutul mare de calorii asigura o satietate ridicata

Nucile imfrumuseteaza pielea si parul ,prevenind imbatranirea.

Succes !!

Alte întrebări interesante