Studii sociale, întrebare adresată de psaropolmariaa40, 8 ani în urmă

Informații despre 5 animale pe cale de dispariție! Urgent, dau coroană, sunt clasa a 4 a A , La Științele ale naturii​


psaropolmariaa40: Nu îmi apare

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de bratumarina68
2

Răspuns:

1.Ursul Polar=

Ursul Polar se confruntă cu un viitor incert din cauza diminuării gheții marine în habitatul său arctic. Verile din ce în ce mai lungi și mai calde fac ca o mare parte din Oceanul Arctic să fie fără gheață pentru perioade îndelungate de timp, scăzând astfel accesul urșilor la prada lor primară, focile. În consecință, urșii sunt forțați să petreacă mai mult timp căutând hrana pe uscat, unde riscă să intre în conflict cu oamenii, iar nefiind mediul lor suferă, slăbesc și dispar într-un număr îngrijorător de mare.

2.Koala=

Koala, ursulețul emblematic din Australia, este în pericol să dispară în următorul secol din cauza încălzirii globale. Koala au o dietă constând din frunze de eucalipt, iar creșterea nivelului de dioxid de carbon din atmosferă scade valoarea nutritivă a frunzelor, ducând la malnutriție și foamete pentru Koala. Secetele mai lungi și frecvente cresc apariția incendiilor de vegetație, care ucid milioane de animale care trăiesc în păduri, cum ar fi și Koala.

3.Vulpea Arctica=

Vulpea arctică este unul dintre cei mai importanți prădători de uscat din această zonă. Din cauza încălzirii globale, vulpea arctică este în pericol să nu mai găsească condiții propice vieții. Printre numeroasele amenințări cu care se confruntă vulpile arctice se află intruziunea nordică a vulpilor roșii mai mari și mai agresive din cauza schimbărilor climatice. Aceasta poate fi un rival de temut pentru vulpea polară în habitatul său arctic tradițional.

4.Broasca cu pete de Columbia=

Amfibienii, cum este cazul broaștei cu pete de Columbia, sunt vulnerabili la deshidratare și necesită condiții umede pentru a se reproduce. Prin urmare, acestea sunt expuse riscului schimbărilor climatice. Diminuarea rezervelor de apă din Parcul Național Yellowstone, Columbia, de exemplu, scade populația de broaște cu pete de Columbia. Schimbările climatice provoacă, de asemenea, răspândirea rapidă a unei ciuperci (Batrachochytrium Dendrobatidis), care pune în pericol amfibienii din întreaga lume. 

5.Zimbrul=

Cel mai mare animal terestru din Europa a fost vanat pana la extinctie in tara noastra. Dupa introducerea a 5 exemplare in anul 2012, numarul lor a crescut la cateva zeci, care traiesc in rezervati.


psaropolmariaa40: Mulțumesc!
psaropolmariaa40: Coroană??
bratumarina68: nu e neaparat,doar imi place sa ajut oamenii!:)
psaropolmariaa40: Frumos din partea ta
psaropolmariaa40: Dar insist , am spus că dau coroana
bratumarina68: daca tie ti se pare ce am scris e de folos,atunci poti da
psaropolmariaa40: Pai am găsit același informații pe Gugăl
psaropolmariaa40: De ci îți dau coroana
Alte întrebări interesante