Studii sociale, întrebare adresată de Lilisor, 9 ani în urmă

INFORMATII DESPRE ACTIUNI ALE OAMENILOR CARE POLUEAZA MEDIUL

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de deliascumpica98
3
Avantajele si dezavantajele dezvoltarii tehnicii Prin activitatea lui,omul extrage din natura materii prime,dar si arunca in mediu o serie larga de produse,majoritatea toxice. Aceste produse polueaza solul,il schimba si il distruge. Industria a cautat sa inlocuiasca munca manuala cu cea mecanizata. Sustinuta de forta aburului,de cea a energiei electrice si de cea nucleara,a dus la intensificarea raportului dintre om si mediu. Industria este principala sursa de poluare a mediului prin: -amploarea procesului tehnologic -cantitatea mare de impuritati degajate in aer si apa -o serie de fabrici deverseaza ape cu continut mare de reziduuri (apele din mina) Daca aceste reziduuri nu sunt evacuate prin epurare apele raurilor pun in pericol viata pestilor (fauna piscicola).
Exista o serie de surse majore de deteriorare ca urmare al activitatii omului. Aceste cat de deteriorare nu actioneaza separat in timp si spatiu, ci de cele mai multe ori agresiunea se exercita simultan asupra diferitelor componente ale mediului.   Poluarea este una din aceste cai. Poluarea reprezinta patrunderea in mediul natural a unor poluanti naturali,dar mai ales artificiali rezultati din activitatea umana,indeosebi din industrie,agricultura,transporturi,care reprezinta deseuri ale activitatii umane.
lMediul inconjurator reprezinta mediul natural care a fost transformat de oameni. El cuprinde relieful,apa,aerul,vegetatia si solul. Acestea sunt elementele mediului natural asupra carora a intervenit omul prin activitatile sale. Fiecare element reprezinta un rol deosebit in crearea mediului natural. In acelasi timp,toate sunt in legatura unele cu altele.Astfel,relieful influenteaza clima.La randul ei,clima impreuna cu relieful,determina raspandirea vegetatiei,iar aceasta din urma,a faunei pentru a pastra acea unitate numita mediu natural.

Activitati umane cu urmari in mediul inconjurator: -defrisari -transhumanta a determinat procesul de eroziune a solurilor pe terenurile in panta -dezvoltarea tehnicii (coloane de masini,cosuri de fabrici) -cresterea demografica -exploatarea padurilor ca: sursa de combustibil,de materie prima pentru industrie,ca material pentru constructie,pentru a obtine teren agricol.


Alte întrebări interesante