Limba română, întrebare adresată de fisticartiom6, 8 ani în urmă

informatii despre aloe vera
va rog​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de iemima123456789
5

Răspuns:

Aloe vera este o specie de plante suculente care este probabil originară din nordul Africii. Specia nu prezintă populații naturale, deși alte aloe sunt prezente în Africa de nord."[1] Specia este adesea folosită în fitoterapie de la începutul secolului I.

Totodată, aloe vera este o planta cu numeroase beneficii si aplicatii in medicina si in cosmetica. Avand peste 75 de substante active, este recunoscuta pentru efectul de calmare a arsurilor si iritatiilor si pentru sustinerea oferita sistemului imunitar.Aloe Vera este numita „elixirul tineretii” sau „planta nemuririi”, fiind folosita inca din Egiptul Antic pentru rolul sau in sustinerea sanatatii, dovada stand o piatra incrustata, descoperita intr-un vechi mormant de acum 3500 de ani. Planta contine aminoacizi, minerale, vitamine, hormoni vegetali, mucopolizaharide, bradikininaza etc.

Se cultiva in tari cu un climat bland, precum Australia, Republica Dominicana, Tanzania, Kenya si Africa de Sud. Exista si soiuri care cresc in Romania, insa doar in medii conservate (sere si solarii). Planta de Aloe apartine familiei Asphodelaceae si are frunze triunghiulare, suculente, carnoase si cu marginea zimtata. Florile sunt galbene, iar fructele au multe seminte. Cele mai multe substante nutritive se afla in gelul transparent prezent in frunze.

Aloe vera are numeroase intrebuintari, fiind folosita atat intern, sub forma unor preparate, a unor sucuri sau combinatii cu alte plante, cat si extern, sub forma de gel, creme, lotiuni, care ajuta la grabirea vindecarii ranilor, hidrateaza pielea in profunzime si stimuleaza productia de colagen.


Bestp0tat0: thank u my nigga
Bestp0tat0: much appreciated
Alte întrebări interesante