Istorie, întrebare adresată de 17990, 8 ani în urmă

informatii despre civilizatiile precolumbiene​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de vanxm309
0

Răspuns:

La baza economiei amerindienilor stătea agricultura, în special cultura porumbului. Întocmai ca în Orient, societatea era puternic ierarhizată.

În vârf se aflau nobilii războinici și preoții, cărora țăranii le datorau supunere. Aceștia erau constrânși la numeroase corvezi pentru ridicarea piramidelor, palatelor și templelor.

Civilizațiile care au înflorit în acest spațiu au fost: Olmecii (America Centrală), Cultura Nazca (America de Sud), Mayașii (America Centrală), Toltecii (America Centrală), Aztecii (America Centrală) și Incașii (America de Sud).

Au mai existat și numeroase triburi care nu au avut state bine organizate.

Civilizația Maya este o civilizație misterioasă, despre care nu se știe nici de unde a apărut, și nici cum a dispărut. Civilizația Maya este o civilizație precolumbiană, care a atins apogeul în perioada 300-900 d.Hr.

Civilizația Maya este o civilizație mezoamericană – mayașii au locuit în zona cuprinsă între Mexic și America de Sud, în teritoriile care astăzi se numesc: Belize, Honduras, Guatemala, El Salvador, Yucatan, Chiapas. Aztecii, veniți din sud, s-au stabilit în secolul al XIV-lea pe teritoriul de azi al Mexicului, unde și-au construit capitala, Tenochtitlan.

Prin războaie și-au impus dominația de la Atlantic la Pacific asupra teritoriului de azi al Mexicului.Imperiul Inca a fost cel mai mare imperiu din America precolumbiană. S-a ridicat pe înălțimile din Peru în jurul anului 1200; între 1438 și 1533 Inca a reușit prin cuceriri și asimilări să încorporeze o mare parte din vestul Americii de Sud, având centrul în jurul Anzilor și a inclus o mare parte din teritoriul ocupat în prezent de Ecuador, Peru, Bolivia, Argentina și Chile.


vanxm309: nuj de e bine:')
vanxm309: sper ca te-am ajutat
17990: ms mult
Alte întrebări interesante