Informații despre fizicienii romani (minim 5)
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
Răspuns:
- Alexandru Cișman (născut august 1897, Iași – decedat 26 iulie 1967, Timișoara) a fost un fizician român, membru corespondent al Academiei Române din anul 1963, a efectuat teza de doctorat cu titlul Viteza sunetului în lichide sub îndrumarea lui Petru Bogdan. A investigat ulterior gazele ionizate.
- A fost membru corespondent al Academiei de Științe din România începând cu 21 decembrie 1935.
- Paul Dan Cristea (născut 13 februarie, 1941, București – decedat 17 aprilie, 2013) a fost un profesor universitar, inginer electronist și fizician român, membru corespondent (din 2006). A absolvit cursurile Liceului Sf. Sava. În 1962 a absolvit cursurile Facultății de Electronică și Telecomunicații, Secția Fizică Teoretică, la Institutul Politehnic București, și mai apoi de asemenea cursurile Facultății de Fizică la Universitatea București.[4] membru titular (din 2011) al Academiei Române.
- Florin Gheorghiță (nascut 24 august 1928, Târgu Neamț, Moldova, România) este un fizician român și ufolog.
- De profesie este inginer și specialist în proiectare. După ce a citit un articol din revista Science et vie a început să studieze OZN-urile prin tehnică fotografică, dar s-a preocupat și de problema raportului dintre tipurile de civilizații umană și extraterestră.
- Voicu Vlad Grecu (nascut 21 noiembrie 1935, Lugoj, Timiș, România – decedat noiembrie 2020, București, România) a fost un profesor universitar doctor docentGheorghe Atanasiu (n. 13 decembrie 1893, Iași – d. 4 aprilie 1972, București) a fost un fizician și geofizician român, membru titular al Academiei Române din anul 1963[1]. În cinstea sa, la Timișoara există Liceul Tehnologic Special Gheorghe Atanasiu.[2]
- A efectuat cercetări în domenii precum: geomagnetism, optică, radioactivitate. Gheorghe Atanasiu este considerat fondatorul școlii române de geofizică. de fizică atomică și nucleară din România. Specializat în RES/REP, a lucrat la Catedra de Fizică Atomică și Nucleară din cadrul Facultății de Fizică a Universitatății București, A fost decan al Facultății de Fizică și are mai mult de 100 de publicații în reviste de fizică internaționale din Occident.
- Gheorghe Atanasiu (nascut 13 decembrie 1893, Iași – decedat 4 aprilie 1972, București) a fost un fizician și geofizician român, membru titular al Academiei Române din anul 1963[1]. În cinstea sa, la Timișoara există Liceul Tehnologic Special Gheorghe Atanasiu.[2]
- A efectuat cercetări în domenii precum: geomagnetism, optică, radioactivitate. Gheorghe Atanasiu este considerat fondatorul școlii române de geofizică.
stoianpatrisia:
Mulțumesc!
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Geografie,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Franceza,
9 ani în urmă