Geografie, întrebare adresată de bossteo36, 9 ani în urmă

informatii despre ghetari, mari si oceane, nori


Vladdd: sa stii ca poti sa gasesti si pe net
Vladdd: pe wikipedia te ajuta foarte bine

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de claudyapysy
43
Un ghețar reprezintă o masă enormă de gheață persistentă, formată în regiunile polare (vedeți, ghețar continental și ghețar de calotă) și alpine (ghețar alpin), care, sub influența gravitației, se deplasează lent în lungul văilor sau pe pante.Din ghețarii continentali adiacenți mărilor și oceanelor se desprind continuu porțiuni întinse, devenindghețari plutitori, cunoscuți sub denumirea de aisberguri.

bossteo36: pai si nori mari si oceane nu gasisi???
claudyapysy: Un nor este o masă vizibilă de picături de lichid condensat (apă pe planeta Pamânt) sau de cristale de gheață condensate care se găsește în atmosferă deasupra suprafeței Pământului sau deasupra unei alte planete ce posedă atmosferă. Există o ramură specială a meteorologiei care studiază norii, nefologia.
claudyapysy: Oceanul Antarctic este un corp de apă care înconjoară continentul Antarctica. El este al patrulea mare ocean și a fost ultimul clasificat astfel, fiind acceptat printr-o decizie a Organizației Internațională Hidrografică, IHO în 2000. Această schimbare reflectă descoperiri recente în oceanografie, în special despre curente oceanice. Alte surse precum National Geographic Society din SUA continuă să demonstreze că Oceanul Atlantic, Oceanul Pacific și Oceanul Indian se extind până la Antarctica.
bossteo36: si despre mare ceva mai micut nu chiar asa de mare ca mai gasi si eu putin
bossteo36: gasisi ceva despre mare?????
Răspuns de Vladdd
8
Uite aici despre ghetari!
Anexe:

bossteo36: pai si nu poti sa mi cauti si mie despre mari, oceane si nori
Alte întrebări interesante