Geografie, întrebare adresată de madalinilco000, 8 ani în urmă

informații despre Podișul Australiei de vest va roooog dau coroană ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Bogda09
1

Răspuns:

  • Australia de Vest este cel mai mare stat australian, după teritoriu, și al patrulea după populație. Acest stat are a doua cea mai mică densitate, după Teritoriul de Nord. Se învecinează cu Teritoriul de Nord și Australia de Sud la est. Capitala sa este Perth, unde este concentrată 70% din populația Australiei de Vest.

    Economie : Statul Australia de Vest este bogat în resurse minerale, în special în: aur, fier, nichel, aluminiu, diamante, precum și importante rezerve de țiței, cărbune și gaze naturale. Industria extractivă este foarte dezvoltată. Industria metalurgică ocupă de asemenea un loc important în regiune, în special industria siderurgică.

    Populatii : Recensământul din 2016 a stabilit ca 3,1% (75.978 de oameni) din totalul populației acestui stat sunt aborigeni, cei mai mulți din restul fiind, la origini, europeni și din fostele colonii britanice. Același recensământ a stabilit că 75,2% din cetățeni au, ca limbă maternă, engleza. 55,5% s-au declarat creștini și 32,5% atei. Dintre creștini, 21,4% au răspuns că sunt catolici și 14,3% anglicani.

    Seara frumoasa si succes la liceu :) !


madalinilco000: ms mult
Bogda09: Cu placere :)
Răspuns de 2022QueenStreet2022
0

Răspuns:

salut

Explicație:

Caracterizează Podişul Australiei de Vest în baza algoritmului:

a) Indică poziţia geografică pe continent a podişului:

b) Identifică unitatea structurală pe care este situat podişul:

c) Indică altitudinea medie a podişului:

d) Scrie două unităţi de relief învecinate cu podişul:

Alte întrebări interesante