Istorie, întrebare adresată de pisicasmechera, 8 ani în urmă

Informatii despre regimurile totalitare !! Dau coroana!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
2
Regimul comunist în Rusia: În 1917, Rusia este zguduita de o revoluție burghezo-democrata și în octombrie 1917 bolșevicii sau comuniștii rusi în frunte cu Lenin a preluat puterea.
A urmat un Război Civil încheiat cu victoria Armatei Roșii. În 1924 după moartea lui Lenin ajunge la conducere Stalin. Acesta și-a eliminat adversarii politici, inclusiv pe Trotki. În economie are loc colectivizarea în agricultura, distrugerea țărănimii bogate (culaci) și se dezvolta industria grea.
Adversarii regimului erau urmăriți de politia politica CEKA, NKVD, KGB și trimiși în sistemul de lagăre numit gulag. Între 1936-1938 are loc Marea Teroare.

Italia fascista: În 1922 are loc Marșul asupra Romei condus de Benito Mussolini care-l determina pe rege să-l numească prim-ministru.
Mussolini își ia titlul de duce și inaugurează un sistem corporatist. În Italia au acționat forte paramilitare numite Cămășile negre. Italia ocupa Albania și Abisinia.

Germania nazista: În 1919 ia ființă Partidul National Socialist al muncitorilor din Germania condus de Adolf Hitler. În 1923 are loc Puciul de la berărie. Hitler este arestat și în închisoare scrie lucrarea Mein Kampf în care prezintă doctrina nazista. Pe 30 ianuarie 1933, Hitler ajunge la conducere pe cale democratica. În 1934 are loc Noaptea cuțitelor lungi în care Hitler a eliminat conducătorii de asalt.
1935 - sunt adoptate Legile de la Nurnberg care aveau un pronunțat caracter antisemit.

Utilizator anonim: Sa nu uitam de Himmler(comandantul organizației partinice rasiste SS)!!
Alte întrebări interesante