Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Informaztii despre Sf. Ioan Valahul


iasminamihaela: Sfantul Ioan s-a nascut in anul 1644, din parinti crestini. La varsta de 15 ani ajunge rob la turci. Pe drumul spre Constantinopol, un pagan pune ochii pe el si-l cumpara cu gandul de a-l sodomiza. "Sunt stapanul tau, te-am cumparat cu aur si fac cu tine ce vreau!". "Ba - raspunde tanarul - stapanul meu este Hristos, Care m-a cumparat cu sangele Lui si face cu mine ce trebuie!". Aparandu-si demnitatea si curatia, Ioan il omoara pe pagan. Agarenii, pazitorii robilor, afland ca Ioan si-a ucis stap
Utilizator anonim: Ms.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Superman01
1
Sfantul Ioan s-a nascut in anul 1644, din parinti crestini. La varsta de 15 ani ajunge rob la turci. Pe drumul spre Constantinopol, un pagan pune ochii pe el si-l cumpara cu gandul de a-l sodomiza. "Sunt stapanul tau, te-am cumparat cu aur si fac cu tine ce vreau!". "Ba - raspunde tanarul - stapanul meu este Hristos, Care m-a cumparat cu sangele Lui si face cu mine ce trebuie!". Aparandu-si demnitatea si curatia, Ioan il omoara pe pagan. Agarenii, pazitorii robilor, afland ca Ioan si-a ucis stapanul, l-au legat in lanturi si asa l-au dus spre Constantinopol. Aici a fost dat in stapanirea femeii paganului ucis. Aceasta a fost fermecata de frumusetea lui Ioan si i-a fagaduit ca daca va renunta la credinta in Hristos il va lua de barbat. Dupa 2 ani de refuz, a fost dat pe mana eparhului cetatii si aruncat in temnita. A fost supus la diverse chinuri, iar in cele din urma a fost spanzurat in data de 12 mai 1662.

Utilizator anonim: Ms.
Superman01: cuplacere!
Răspuns de madalyn
2
Sf. Ioan Valahul s-a nascut in anul 1644 in Tara Romaneasca .In 1659 pe cand avea 15 ani ,el a fost luat in robie de catre turci .Fiind foarte frumos la chip, un turc bogat l-a cumparat ,ca sa savarseasca cu el pacatul sodomiei .El s-a impotrivit  l-a ucis pe turc si a fugit .A fost prins si predat femeii vaduve . Ea s-a indragostit de el ,insa el se impotrivea si de data aceasta. Atunci vaduva l-a dat mai-marelui cetatii sa il pedepseacsa .Acesta l-a bagat in temnita , supunandu-l la chinuri groaznice . Apoi l-au spanzurat inainte de Inaltarea Domnului, in 1662.

madalyn: mersi :)
Alte întrebări interesante