Biologie, întrebare adresată de revencopatricia2730, 8 ani în urmă

înscrie 5 produse alimentare pe care ar trebui consuma zilnic. argumentează
va rog ajutați-mă

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
0
Rosiile
Cu un aport energetic redus, rosiile furnizeaza cantitati apreciabile de Vitamina C, Vitamina A si numeroase Vitamine din grupul B. Contin si multe minerale (potasiu, magneziu si fosfor) si contribuie la echilibrul acido-bazic al organismului.
Persoanele cu sistem digestiv sensibil trebuie sa consume rosiile decojite si fara seminte, sau sub forma de suc, pentru a fi mai bine tolerate.

Castravetii
Bogati in apa si minerale (in special potasiu), castravetii sunt revigoranti si saraci in calorii (10 kcal la 100 de grame). Ei furnizeaza o paleta larga de vitamine (pe toate cele din grupul B, Vitamina C 8 mg la 100 gr, si mici cantitati de provitamina A). Fibrele sale sunt tolerate mai bine daca mestecam catravetii cu grija. Sucului de castravete consumat pe stomacul gol i se atribuie proprietati depurative si aperitive (stimuleaza secretiile implicate in digestie).
In dermatologie, castravetele este considerat un calmant eficace, fiind aplicat in mod traditional (cataplasme sau lotiuni) pentru a combate roseata, mancarimile si eczemele uscate.

Ardeiul
Un cocktail de vitamine (A, C, E, acid folic, Vitamina B6), contine si beta-caroten, bioflavonoide, fiind versatil.
Important este sa fie gatit rapid, pentru a-i pastra valoarea nutritionala. Pirn fierbere indelungata Vitamina C este distrusa.

Usturoiul
Leguma-condiment, usturoiul face parte integranta din bucataria noastra. Poseda numeroase proprietati benefice, unele cunoscute de mult timp (antimicrobian, antifungic, imunostimulator), altele de data recenta (scaderea colesterolului, actiunea antitumorala). Ceea ce ne indeamna sa il introducem in fiecare zi in meniu.
Chiar daca usturoiul face respiratia neplacuta, exista numeroase solutii pentru improspatarea acesteia: guma de mestecat, dropsurile mentolate, rontaitul unei boabe de cafea, cuisoarele sfaramate in gura (fara indoiala pentru ca un miros puternic il va alunga pe celalalt), sau consumul catorva frunze de patrunjel proaspat.

Avocado
Foarte bogat in calorii, avocado este o sursa excelenta de acizi grasi nesaturati benefici pentru sanatatea cardio-vasculara. Contine vitamine (grupul B, Vitamina C, Provitamina A si Vitamina E antioxidanta) si minerale (potasiu, magneziu,fier,zinc,cupru si mangan) .
Este indicat sa il consumam crud, fara sa adaugam grasimi (maioneza), ci doar putina sare, piper si suc de lamaie.


Copiii il vor prefera ca piure, amestecat cu diverse fructe, iar avocado are proprietatea de a prelua gustul acestora, conferind piureului o textura agreabila.

Spanacul
Sarac in calorii, dar cu o mare densitate de fibre, minerale si vitamine, spanacul se integreaza perfect in notiunea actuala de alimentatie sanatoasa. Gratie continutului in fibre si vitamine cu rol antioxidant (Vitaminele C, A si E), spanacul este un aliment excelent pentru preventia cancerului. Pentru a-i conserva la maxim aceste proprietati, trebuie ales cat mai proaspat, gatit rapid si consumat imediat dupa aceea. Spanacul contine pe langa carotenoide, clorofila, si flavonoide (spinacetina si palutetina), cu proprietati capilaroprotectoare (cresc rezistenta vaselor mici de sange, prin efect sinergic cu Vitamina C).
Spanacul pierde in contact cu aerul 30% din Vitamina C in 24 de ore, de aceea trebuie procurat cat mai proaspat posibil
Răspuns de alexiaclaudiadinca80
0
Roșii
Sănătoase
Mere
Vitamina A
Salata
Vitamine
Lapte
Calciu
Ceai
Imunitate
Alte întrebări interesante