Istorie, întrebare adresată de cernot9, 8 ani în urmă

integrarea europeana în specific economic​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de sunraeaddiwq35
1

Răspuns:

Integrarea europeană este o noțiune apărută în vocabularul politicienilor din Republica Moldova imediat după proclamarea independenței statului moldovenesc. Luând în considerare criteriile istorice, politice, culturale și geografice, aceasta apare ca un lucru destul de firesc. Mai mult, propunându şi în calitate de obiectiv strategic crearea unui stat de drept, bazat pe valorile democratice, aspirația Republicii Moldova de a se integra în această structură este destul de întemeiată, deoarece Uniunea Europeană (UE) este un exemplu al democrației, stabilității politice, bunăstării sociale şi economice. Astfel, avantajele apropierii Moldovei de UE țin de sfera politicii, economiei și vieții sociale. Din punct de vedere politic, aceasta, semnifică continuarea procesu lui democratizării, creșterea gradului de securitate a țării şi a cetăţenilor ei; din punct de vedere economic - accesul la piața europeană, la fondurile euro pene de dezvoltare, investiții și noi tehnologii; în aspect social - apropierea de standardele europene educaționale, protecția muncii, etc.

Prin urmare, Uniunea Europeană este atractivă, prin gradul de dezvoltare, nivelul de trai al populației, prin standardele de civilizaţie atinse și nu în ul timul rând prin posibilitatea de realizare a drepturilor şi libertăților cetățeni lor. Și integrarea europeană oferă o şansă istorică societății moldovenești și, în special, noii ei generații.

Cu toate acestea, relațiile Republicii Moldova cu Uniunea Europeană se dezvoltă foarte lent, situație creată, inclusiv, din cauza nivelului culturii poli tice foarte scăzute, a cunoaşterii insuficiente de către societate, dar şi de către

96 Recenzent-doctor-habilitat, conferențiar universitar V.Saca

67

Explicație:

Sper ca team ajutat!

Alte întrebări interesante