Limba română, întrebare adresată de dracusorcuaripi9, 8 ani în urmă

interpretează motto-ul "Toată educația depinde de mamă." (Aristotel)

E URGENT!!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de sofia25690
0
Pornind de la motto-ul ,,Toata educatia depinde de mama" putem deduce faptul ca bunul simt si omenia sunt invatate de acasa, invatate de la mama... si nu numai. Dezvoltand aceasta idee, putem spune ca in societate omul este obligat sa se comporte civilizat si nu sa astepte sa fie educat de altii( cum asteapta unii parinti de la profesori).
In primul rand, primele clipe de viata sunt petrecute alaturi de mama, fiinta care ne naste, ne hraneste, ne invata si ne pregateste din punct de vedere social pentru viata. Scoala sau locul de munca al oricarui om nu incadreaza educarea acestuia din punct de vedere comportamental, ci doar intelectual.
In al doilea rand, putem spune in continuare ca educatia depinde de mama intrucat, copilul, pana la varsta de mers la gradinita, scoli, loc de munca, isi petrece timpul acasa, cu aceasta imitand astfel tot ceea ce vede si aude de la aceasta.
In final, pe baza argumentelor aduse mai sus, putem trage concluzia ca educatia oricarui om depinde de educatia data de parinti, acasa si nu de anturajul pe care il are neaparat.

sper ca te-am ajutat
succes!
Alte întrebări interesante