Limba română, întrebare adresată de GennyWasley, 7 ani în urmă

interviu lui Eugen Ionescu cu întrebări și răspunsuri interesante ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de pistruiatul33
1

Eugen Ionescu (1909-1994) a fost un scriitor și dramaturg român, cunoscut mai ales pentru contribuțiile sale la teatrul de absurd.

  • Cum ați descrie teatrul de absurd?

Teatrul de absurd este un stil teatral care se concentrează pe reprezentarea inacceptabilului și a neconcordanțelor în viața umană. Acesta explorează ideea că există un dezechilibru între ceea ce ne dorim să fim și ceea ce suntem în realitate, precum și ideea că limba și comunicarea sunt ineficiente în a ne face înțeleși.

  • Care a fost influența dvs. asupra teatrului de absurd?

Eu am fost unul dintre pionierii teatrului de absurd și am scris o serie de piese care au contribuit la dezvoltarea acestui gen teatral. Printre cele mai cunoscute lucrări ale mele se numără "La cantată a lui Eu și tu", "O scrisoare pierdută" și "Rhinoceros".

  • Ce v-a determinat să vă concentrați pe temele absurdului și ale neconcordanței în scrierile dvs.?

Am fost influențat de evenimentele din timpul celui de-al Doilea Război Mondial și de ceea ce am văzut ca fiind o lipsă de sens și o neînțelegere a lumii în care trăiam. Am simțit că prin explorarea absurdului și a neconcordanțelor în piesele mele, puteam să aduc în lumină aceste probleme și să le pun în discuție publicului.

  • Care sunt temele care vă preocupă cel mai mult în scrierile dvs.?

Temele care mă preocupă cel mai mult în scrierile mele sunt cele legate de sensul vieții, libertatea individuală și responsabilitatea socială. De asemenea, sunt interesat de modul în care societatea noastră se raportează la..

Alte întrebări interesante