Limba română, întrebare adresată de alexandrapagu, 8 ani în urmă

într o compunere de 15- 20 de rânduri. Explică Cine a fost Robin Hood
Vă rog urgent!!
Dau corona,promit!!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de cojocarumarcoantonio
1

Răspuns:În cultura populară se spune că Robin Hood și banda sa trăiau în pădurea Sherwood, din Nottinghamshire. O mare parte a acțiunii din baladele mai vechi se petrece în Nottinghamshire, cea mai veche balada prezentându-i pe bandiți luptând în padurea Sherwood. Celalalte balade îi plasează în zona Barnsdale, cunoscută acum ca South Yorkshire (la granița cu Nottinghamshire) și, de asemenea, în Yorkshire.

Unele manuscrise de la sfârșitul secolului al XVI-lea servesc ca dovada că Robin Hood s-a născut în Loxley, South Yorkshire, în timp ce fântâna din Yorkshire ce-i poartă numele a fost asociată cu personajul încă din 1422. Despre mormântul său se pretinde că este în West Yorkshire, după cum insinuează varianta secolului al XVIII-lea a baladei „Moartea lui Robin Hood”, unde se află și o piatră funerară de o autenticitate îndoielnică.

Prima referire clară la „poeziile lui Robin Hood” se găsește în „Piers Plowman”, o poezie din secolul al XIV-lea, însă cele mai vechi copii ale baladelor narative în care se povestește despre el provin de la sfârșitul secolului al XV-lea și începutul secolului al XVI-lea.

În cultura populară, Robin Hood este văzut drept contemporan și susținător al nobilului Richard Inimă-de-Leu, fiind proscris de către John (Ioan Fără de Țară), fratele cel rău al regelui, în timp ce acesta era plecat la cruciadă. Această variantă s-a răspândit la începutul secolului al XVI-lea, și are foarte puțin suport didactic, iar în baladele mai vechi nu se întâlnește deloc. Cea mai veche baladă ajunsă până la noi, „Robin Hood și călugărul”, susține chiar mai puțin imaginea lui Robin Hood ca fiind un partizan al adevăratului rege. Baladele mai vechi sunt situate de către oamenii de știință în secolele al XIII-lea sau al XIV-lea, deși este recunoscut faptul că nu au consistență istorică.

Tot aceste balade ne explică clar statutul social a lui Robin Hood, acela de yeoman. Deși sensul cuvântului s-a modificat între timp, esența sa rămâne aceeași, „nici cavaler, dar nici țăran”, ci undeva la mijloc. Știm că în secolul al XIV-lea, meșteșugarii, cum ar fi morarii, erau considerați ca fiind yeomen.

Din secolul al XVI-lea s-a încercat ridicarea lui Robin Hood la rangul nobilimii, iar un rol important în aceasta l-a avut Anthony Munday, care, la sfârșitul secolului al XVI-lea, îl prezenta ca fiind conte de Huntington, așa cum e prezentat deseori și în zilele noastre.

Ca și baladele, legenda a fost transmisă și de către Jocurile lui Robin Hood, sau de către alte jocuri importante din cadrul festivităților medievale târzii, sau ale modernismului timpuriu. Prima menționare a unui Joc al lui Robin Hood a fost în anul 1426 în Exeter, dar aceasta nu arată cât de vechi, sau cât de răspândit era acest obicei la vremea respectivă. Este cunoscut faptul că Lady Marian împreună cu un călugăr voios, identificat ca fiind călugărul Tuck, au intrat în legendă în timpul Jocurilor de Mai.

Explicație: sper ca te-am ajutat ,este prezentarea lui generala


alexandrapagu: Mulțumesc!
Răspuns de pmihi34
2

Explicație:

Robin Hood este un personaj original din folclorul englezesc, a cărui istorie izvorăște din timpurile medievale, dar care rămâne important în cultura populară, fiind cunoscut pentru că fura de la bogați pentru a da săracilor, și pentru că lupta contra nedreptății și tiraniei.

Statuie memorială a lui Robin Hood în Nottingham.

Banda lui era formată din liberali aflați în afara legii, numiți „Merry Men”.[1] Eroul a fost subiectul multor filme, seriale de televiziune, cărți, benzi desenate și piese de teatru.

Alte întrebări interesante