Matematică, întrebare adresată de victorbircea, 8 ani în urmă

Într-o incapere sunt 10 saci care conțin același nr de monede identice ca forma si marime. Într-un sac sunt monede false care sunt identice cu celelalte din ceilalți saci dar conțin cu un gram mai puțin. E un singur cantar pe care se poate ace o singura cantarire. Cum stim care e sacul cu monede false

Vă rog! E URGENT ​


Lonely11: Nu stiu daca ce gandesc eu e bine... daca ai voie sa cantaresti doar o singura data; o solutie ar fi sa iei sacii la mana. Sacul care ti se pare mai usor, il ridici pe cantar. El ar trebui sa aiba o greutate mai mica decat celelalte; pt ca scrie ca monedele false sunt cu un gram mai mici decat cele normale... dar acum... ce e un gram?! Sacul se va simti la mana daor in cazul in care il el sunt foarte multe monede..

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mataharu
0

Explicație pas cu pas:

iei 1 moneda din primul sac, 2 monede din al 2-lea sac... 10 monede din al 10-lea sac si le cantaresti pe toate impreuna. daca o moneda standard cantareste X grame, ar trebui ca greutatea totala sa fie 45(monede) × X. dar vor lipsi n grame, care este nr sacului in care se gasesc monedele false.

Alte întrebări interesante