Limba română, întrebare adresată de Andrei3453, 8 ani în urmă

Într-o zi de vara Mia și prietena ei cu ochii "albastri" se plimbau pe lacul "strălucitor". Pe lac erau patru lebede una "neagra" și 3 "albe",cea neagra părea să fie "trista"iar Mia se întreba oare de ce lebăda neagră era tristă asa că ii propune prietenei ei sa meargă în lac și să încerce să vadă dacă are o aripa "rupta", dar când Mia a încercat să intre în lac cu tălpile picioarelor s-a


împiedicat și a căzut plonjând direct in apa rece gheață.


Prietena ei s-a speriat și s-a apropiat de Mia cu grija pentru a o ridica iar fata cu ochii că de smarald după mai multe încercări reuși să o scoată pe Mia din apa rece și apoi observa că lebăda neagră nu mai era acolo probabil speriata de sunetul Miei căzând în apa.
gasiti in text pronume si predicate

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de masteryoda867
0

Răspuns:

pronumele din text sunt

ei,una,cea, s-a iar,ca,era,

Răspuns de dianageorgiana794
0

Răspuns:

Într-o zi de vara Mia și prietena ei cu ochii "albastri" se plimbau pe lacul "strălucitor". Pe lac erau patru lebede una "neagra" și 3 "albe",cea neagra părea să fie "trista"iar Mia se întreba oare de ce lebăda neagră era tristă asa că ii propune prietenei ei sa meargă în lac și să încerce să vadă dacă are o aripa "rupta", dar când Mia a încercat să intre în lac cu tălpile picioarelor s-a împiedicat și a căzut plonjând direct in apa rece gheață.

Prietena ei s-a speriat și s-a apropiat de Mia cu grija pentru a o ridica iar fata cu ochii că de smarald după mai multe încercări reuși o scoată pe Mia din apa rece și apoi observa că lebăda neagră nu mai era acolo probabil speriata de sunetul Miei căzând în apa.

pronumele igrosate,verbele subliniate

Alte întrebări interesante