Limba română, întrebare adresată de maria20051, 9 ani în urmă

Într-o zi frumoasa de primăvară , Nicușor și prietenii lui :Alex, Iustin și Bogdan se duc în spatele blocului sa sa joace cu mingea.
Acolo nu era teren amenajat și mingea putea sa se ducă în strada. Ei trebuiau sa arunce mingea repede de la unul la altul, dacă un copil scapă mingea nu are voie sa se miște,iar dacă un alt copil scapă mingea, cel care a scapăt prima data mingea are voie sa se miște și celalat nu. Alex ii pasa lui Nicușor, Nicușor lui Iustin, Iustin lui Bogdan și Bogdan lui Alex. odată Iustin lovește mingea mai tare și cade în strada. îngrijorat, Nicușor se duce sa ia mingea. Mingea s-a spart.Nicușor plânge.
Plângând în hohote încearcă sa ii explice mamei sale ce s-a întâmplat. Mama îl liniștește cu vorbe duioase și ii promite ca ii va cumpăra alta minge. Ce ar mai trebui sa adaug la compunere?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Andriuta2015
1
Eu cred ca trebuie sa-i mai adaugi.
Nicusor spuse:
Mama eu o sa fii atent si pretuitor si nu o sa mai fie asa ceva.
Mama spuse:
Fii linistit, se mai intimpla una ca asta, nu plinge in hohote doar pentru o minge.
O sa ne ducem in weekend si o sa luam o minge mai frumoasa si puternica ca asta.
In weekend cum a promis mama sa-u dus si au luat o minge. Nicusor, Alex, Iustin si Bogdan au pretuit si nu au mai facu ca si data trecuta.

maria20051: da, numai ca este cu sfârșitul dat( al3lea aliniat)
Andriuta2015: acum merge?
Răspuns de Anaias
0
Atunci Nicusor spuse :
Mama promit ca data viitoare nu se va mai intampla!
Mama spune:
Nu fii trist , este un mic accident.
A doua zii Nicusor impreuna cu mama lui au mers la magazinul de jucarii. Nicusor si-a ales mingea dorita. De atunci Nicusor are grija de orice primeste.
Alte întrebări interesante