Limba română, întrebare adresată de samsungtudose, 8 ani în urmă

Într-un eseu de 15 rânduri identifică clădiri importante din punct de vedere istoric, turistic și arhitectural
Dau coroana!!!​


Komisarul: In ce context trebuie ssa le identifici? Ai deja un text sau trebuie sa il faci tu?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Komisarul
0

Răspuns:

Salutare! Fiindca nu ai specificat despre ce claditi importante este vorba, dinn ce text, eu iti voi alcatui un scurt eseu despre importantele cladiri din orasul in care locuiesc!

Asadar,

Te invit sa imi vizitezi orasul, caruia i s-a spus "orasul aurului negru" si care a fost prima Republica - PLOIESTI. S-ar putea să fii placut surprins, de arhitectura clădirilor și de muzeele deosebite, unele unice în România. Primul lucru ar trebui sa stii ca in orasul  meu au locuit doua mari personalitati ale culturii romanesti- Ion Luca Caragiale si Nichita Stanescu, ale caror case memoriale le poti vizita.  De asemenea in centru orasului iti atrage privirea Palatul Culturii, clădirea în sine a fost inaugurată de Carol al II-lea în 1933 ca Palat de Justiție, adapostind muzee; nu ai cum să nu remarci clădirea Halelor Centrale aflată în apropierea Catedralei Sf. Ioan Botezătorul, structura fiind construita în anul 1937, de acelasi arhitect ca si catedrala, Toma Socolescu.

Muzeul Ceasului Nicolae Simache este unic in tara. Si nu in ultimul rand, noa cladire a Primariei Poiesti, constructie moderna, aflata in imediata apropiere a Casei Sindicatelor. In doar cateva cuvinte nu se pot creiona atat de multe, asa ca... Vino in Ploiesti!

Explicație:

Alte întrebări interesante