Limba română, întrebare adresată de ralucaalina, 9 ani în urmă

Intr-un text de 25 de randuri , exprima-ti opinia despre nevoia adolescentilor de a fi intelesi

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de denyd97
34
Adolescenta presupune experimentarea celei mai controversate etape din viata, si prin urmare, cei care parcurg acest nivel au nevoie nu doar de sfaturi sau reprosuri, ci mai ales de intelegere. 
Orice om , de altfel, simte la un moment dat nevoia de comunicare si de cineva care sa fie in acord cu sentimentele sale. Existenta unor astfel de oameni in viata noastra este foarta rara, iar atunci cand apare, de cele mai multe ori nu este la momentul oportun. Bineinteles, niciodata nu vom putea gasi pe cineva care sa ne inteleaga la modul perfect pentru ca asta ar presupune ca acela sa fi experimentat tot ceea ce noi am trait, or asta este imposibil. 
Pe de alta parte, adolescentii de multe ori refuza intelegerea, mai ales din partea parintilor intrucat adopta o atitudine impanzita de reticenta  si dispret fata de cel care i-a dat viata. Tocmai dezordinea aceasta in ganduri inseamna sa fi cu adevarat adolescent si ceea ce el are mai mult si mai mult nevoie este aprobare. Vrea cu aproape orice pret sa fie acceptat, aprectiat si sa i se apobe anume fapte care nu conduc spre delicventa sau ignoranta, doua aspecte daunatoare. 
Pornind de la aceste premise, putem spune ca nevoia adolescentilor de a fi intelesi este sintetizata in amalgamul gandurilor care sunt inabusite de complexitatea spiritului neinteles. Totusi, ei trebuie sa fie incurajari spre dezvoltare si situtinuti atat de prieteni cat si de familie pentru ca se afla la mijlocului firului intre copilarie si maturitate, nestiind spre ce se indreapta si cum trebuie sa actioneze, de aceea ei sunt, aproape intotdeauna, catalogati ca fiind de neintelesi. 
In concluzie, chiar daca anumite actiuni ale adolescentilor sunt nesondate, ele trebuie percepute ca atare si indreptate administrandu-le un singur leac: INTELEGEREA si BLANDETEA. 

Sper ca te-am ajutat :D 

Alte întrebări interesante